Új pártot alapít Mesterházy Attila
Mesterházi Attila bejelentette: Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya vármegyei képviselő-jelöltjével közösen, társalapítókként, új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak, Szocialisták és Demokraták néven.
Utoljára frissítve: 2023. április 4. 10:29
2023. április 4. 10:10

Gyurcsányi elvtársiasság után új párt – arhív/csepel.info

Kilép az MSZP-ből és új szociáldemokrata pártot alapít Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke. A politikus ezt Facebook-oldalán közölte kedden. A szocialista párt közleményben reagált: tudomásul veszik Mesterházy Attila távozását.

Mesterházy Attila döntését azzal indokolta, hogy már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, és ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni.
   
Véleménye szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére.
   
A volt pártelnök közölte, hosszas mérlegelés után úgy döntött, új utat keres, aktív emberként tenni akar a hazájáért, a baloldalért.
   
Hozzátette: Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya vármegyei képviselő-jelöltjével közösen, társalapítókként, új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak, Szocialisták és Demokraták néven.
   
A politikus szerint a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat pedig végképp nem. Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében - közölte.
   
Mesterházy Attila posztját azzal zárta, hogy 23 éve lépett be az MSZP-be, volt egyszerű párttag, frakcióvezető, pártelnök és miniszterelnök-jelölt is. Csak a párttagsága változik, nem az elvei - fogalmazott.
   
Az MSZP kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, tudomásul veszik Mesterházy Attila távozását a pártból.

Együtt – archív/csepel.info
   

Közölték, folytatják a szociáldemokrata politikát a szabad, demokratikus és igazságos Magyarországért; folytatják a küzdelmet az emberek érdekében, mert eszméik, a baloldaliság, a szolidaritás, az igazságosság mind-mind azért van, hogy az embereknek jobb legyen. Dolgozunk tovább a megélhetési válság leküzdéséért, a reálbérnövekedésért, hogy a jelenlegi kormány hibás gazdaságpolitikájának következményeit ellensúlyozzuk - írták.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Magyar Péter embere agymosottnak tartja a magyarokat
    Agymosott népnek nevezte a magyarokat a Tisza Párt egyik EP-jelöltje. Kollár Kinga a Magyar Péter vezette párt uniós listájának 7. helyén szerepel.
  • Templomépítő nemzet Európában a magyarság
    „Isten nélkül a haza és a szabadság tulajdon torzképükké válnak, ezért van az is, hogy ahol Soros-szervezetek, külföldi spekulánsok játékszerévé válnak ezek a szavak, ott az ember rögtön érzi, hogy az ilyen, általuk kínált szabadság valójában szolgaság, és az ilyen haza legfeljebb csak tartózkodási hely" - hangoztatta az államtitkár.
  • Putyin menesztené Sojgut
    Belouszov kinevezése "semmiképpen sem változtatja meg a jelenlegi koordinátarendszert" a "katonai komponensben" – fogalmazott Peszkov.
MTI Hírfelhasználó