Országos haditornaverseny Balatonakarattyán
A honvédelmi nevelés célja, hogy a fiatalok hazájukat szerető, képzett, sokoldalú emberekké váljanak - mondta a generális.
2023. április 17. 21:14

Résztvevők a 7. országos haditornaverseny döntőjének megnyitóján Balatonakarattyán 2023. április 17-én. MTI/Vasvári Tamás

 Megnyitották a 7. országos haditornaverseny döntőjét hétfőn Balatonakarattyán.

A keddi és szerdai eseményre a megyei versenyek középiskolás győztesei érkeztek.
   
Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnökségének csoportfőnöke az esemény megnyitóján kiemelte: a honvédelmi nevelés befektetés a jövőbe.
   
A honvédelmi nevelés célja, hogy a fiatalok hazájukat szerető, képzett, sokoldalú emberekké váljanak - mondta.
   
Hangsúlyozta, hogy a haza védelme nem csupán a katonák, hanem minden állampolgár feladata.
   
A haditornaverseny döntőjére 20 csapat érkezett, a párhuzamosan tartott 3. nemzetközi kadétkupára 7 ország 11 csapata jött el.
   
A megmérettetésen mátrix-labirintusfutás, elsősegélynyújtás, lézerváltófutás, kézigránát-hajítás, akadálypálya, figyelés, tájékozódás, távbecslés és fegyveres váltófutás versenyszámokat kell majd teljesíteni.
   
Ugyanezen a helyszínen rendezik az ugyancsak kétnapos nemzetközi ejtőernyős célbaugrókupát, amely a jövő évben rendezendő katonai ejtőernyős világbajnokság tesztje lesz.
 

MTI
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • A kölcsönös tisztelet elve az ENSZ előtt
    "A szankciók jobban ártanak egyes európai országoknak, mint Oroszországnak, s azt is látjuk, hogy sok nyugat-európai vállalat és ország egyszerűen kikerüli a szankciókat" - leplezte le a nyugat-európai szélsőséget Szijjártó Péter.
  • A magyarokra mindig számíthatnak a bajba kerülők
    Rétvári Bence a HUNOR mentőszervezet újraminősítési eljárásának záróünnepségén emlékeztetett: szervezet egymás után harmadik alkalommal kapta meg az ENSZ INSARAG legmagasabb minősítését, amit háromszor csak az Amerikai Egyesült Államok mentőcsapata és a magyar mentőszervezet tudott megszerezni.
  • A Nyugat-Balkánnak már bent kellene lennie az EU-ban
    Orbán Viktor méltánytalannak és igazságtalannak nevezte, hogy azok az országok, amelyek évek óta dolgoznak azon, hogy érdemalapon tudjanak bekerülni az EU-ba, most hátrasorolást szenvednek el.
MTI Hírfelhasználó