Orbán Viktor lesz a CPAC Hungary főszónoka
Hazánk a fontolva haladó – divatos szóval konzervatív – politikusok szellemi csúcsa lesz két napon át: a magyarok fővárosában kerül sor a CPAC konferenciára. „Együtt erő vagyunk"... „Ellenállunk a globalista bajkeverőknek"...
2023. május 4. 00:02

Conservative Political Action Conference, Konzervatív Politikai Akció Konferencia: CPAC – cpachungary.com

Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára - közölte a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ szerdán a Facebook-oldalán.

 

Rick Santorum | Biography & Facts | Britannica

Rick Santorum – encyclopedia britannica

A bejegyzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a rendezvény főszónoka mellett elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is. Érkezik két amerikai kongresszusi képviselő, volt és leendő szenátorok - Rick Santorum és Kari Lake -, valamint az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, szövetségesek Mexikótól Izraelen át Japánig - írták.

Trump-backed Kari Lake walks fine line with Ron DeSantis in Arizona - ABC  News

Trump korábbi USA-elnök mellett Kari Lake – ABC News

Mint olvasható, a május 4-5-i konferencia felvezető sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy "a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai víziójához: aki valóban az európai és a transzatlanti érdekeket tartja szem előtt, az békepárti".
   
Szánthó Miklós Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (American Conservative Union) vezetőjének jelenlétében úgy fogalmazott: 2023-ban "újra Magyarországra érkezett a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija", mert az Alapjogokért Központ tavalyi rendezvénye óriási siker volt, és ez az egész jobboldali magyar közösség sikere is - olvasható.

Matt Schlapp: GOP strategist alleges powerful conservative sexually  assaulted him | CNN Politics

Matt Schlapp – cnn   

A főigazgató szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy "az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben". Ezért "idén is megvalósítjuk a liberálisok rémálmát" - fogalmazott konferenciáról.

Hungarian Justice Minister, the nightmare of Brussels bureaucrats

cpachungary.com
   

Szánthó Miklós azt hangsúlyozta: "együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség lennénk", mert "csak együtt tudunk kiállni Istenért, hazaért, családért".
   
"Csak együtt van erőnk a békéhez is" - fogalmazott, majd úgy folytatta: mert "miközben együtt ítéljük el az orosz agressziót és kiállunk Ukrajna szuverenitásáért, vezető amerikai politikusokkal, mint Donald Trump és Kari Lake, együtt mondjuk, hogy a vérontás befejezésére, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség".
   

Matt Schlapp - a bejegyzés szerint - elmondta, hogy azért érkezik ismét Budapestre a CPAC, mert "van valami közös az amerikai konzervatívokban és a magyarokban. (...) Ellenállunk a globális bajkeverőknek, akik meg akarják mondani, hogyan kell élni és kire kell szavazni".

FORMER PRIME MINISTER, SUCCESSFUL BUSINESSMAN, CONSERVATIVE LEADER

cpachungary.com

   
Szerinte a jelenlegi Amerika egy része elfelejtette a tanításokat Istenről, a hazáról és a családról, riasztó méreteket öltenek az abortuszadatok, a családok és a közösségek dezintegrációja, a vallásszabadság és az egyházak elleni támadások. "Budapesten megfordították ezeket a trendeket, nem ellenséges a kormány a gyermekeket vállalókkal, és nem engedi a gender-agymosást" - fogalmazott Matt Schlapp a bejegyzés szerint.
   
Matt Schlapp az orosz-ukrán háború kapcsán arról beszélt, hogy "ha Trump elnök jelenleg is hivatalban lenne, ez az invázió soha nem történt volna meg" - olvasható.

Speakers

cpachungary.com
   

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) május 4-5-én tartják Budapesten. A konferencia mottója az idén „Együtt erő vagyunk!" – “Together we are a force!” –, a középpontban a nemzeti erők nemzetközi együttműködése áll.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
  • A békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz
    Orbán Viktor a délszláv háborút felidézve azt mondta, vannak személyes élményei arról, milyen az, "amikor a háború szele elsüvít az ember füle mellett", ilyenkor észnél kell lenni és ezért nem csatlakozik azokhoz a nyilatkozatokhoz, amelyek úgy beszélnek a háborúról, mint "egy délutáni teapartiról".
  • Kudarc volt az Európai Unió elmúlt öt éve
    Az unió kudarcot vallott a béke és a biztonság megteremtésében, a versenyképesség területén, a migrációs válság kezelésében és mezőgazdasági kérdésekben is - sorolta Bóka János, hozzátéve, hogy mindezért óriási kihívás Magyarországnak az Európai Unió soros elnökségének átvétele.
MTI Hírfelhasználó