Hornung Ágnes: Isten éltesse az édesanyákat!
Hornung Ágnes emlékeztetett, bevezették a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a négy vagy többgyermekes anyák élethosszig tartó személyi jövedelemadó mentességét, elengedték a gyermeket vállaló fiatalok diákhitel tartozását, megnövelték a CSED-et, és a 30 év alatti édesanyáknak sem kell már szja-t fizetniük.
Utoljára frissítve: 2023. május 7. 14:30
2023. május 7. 09:48

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, a program fővédnöke beszédet mond az Ezer család énekel - Anyák napja a Ringatóval címmel rendeztett családi napon a Millenáris Fogadóban 2023. május 7-én. MTI/Lakatos Péter

Magyarország kormánya úgy gondolja, az anyák szerepe, a családok és a gyermekek mellett a nemzet számára is rendkívül fontos, ezért is döntöttek arról, hogy minden támogatást meg kell adni azoknak, akik úgy határoznak, gyermeket vállalnak - hangsúlyozta Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött anyák napi videóüzenetében.

Kiemelte, a jövőben is azért fognak dolgozni, hogy azt a megbecsülést, tiszteletet, amely az anyákat illeti, a lehető legtöbb módon kifejezzék.
   
Hornung Ágnes emlékeztetett, bevezették a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a négy vagy többgyermekes anyák élethosszig tartó személyi jövedelemadó mentességét, elengedték a gyermeket vállaló fiatalok diákhitel tartozását, megnövelték a CSED-et, és a 30 év alatti édesanyáknak sem kell már szja-t fizetniük.
   
Annak érdekében, hogy az édesanyák az élet minden területén kiteljesedhessenek, számos intézkedéssel biztosítják számukra a választás szabadságát - tette hozzá.
   
A gyermeknevelés és a munka közötti minőségi kapcsolat megteremtéséhez családközpontú lépésekkel támogatják a családokat - hangsúlyozta.
   
A GYED extra intézkedési csomagnak köszönhetően az édesanyák, ha a gyermek féléves kora után visszatérnek a munkaerőpiacra, továbbra is jogosultak a GYED-re és a GYES-re, vagyis továbbra is megkapják az ellátást. A fiatal anyukák, akár egyetemi tanulmányaik mellett is jogosultak a gyermeknevelési támogatásokra. 2022-ben csaknem 119 ezer szülő tudott élni a GYED extra intézkedési csomag valamelyik elemével - sorolta az államtitkár.
   
Kitért arra is, hogy emellett számos intézkedéssel támogatják az örökbe fogadó anyákat és családokat is.
   
Példaként említette, 2020-től bevezették az örökbefogadói díjat, és az örökbe fogadó édesanyák is jogosultak az anyasági támogatásra.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó