Az FTC-nek be kell jutnia a BL csoportkörébe
Egy húron pendül a szurkolótáborral a Ferencváros labdarúgócsapatának edzője: Csercseszov. Az oszét mester a Bajnokok Ligája csoportkörébe akar jutni a Fradival. A drukkerek szerint ez a minimum.
2023. május 8. 18:49

A mester – MTI/Illyés Tibor

A bajnoki címét megvédő Ferencváros labdarúgócsapatának orosz vezetőedzője azt várja, hogy csapata sikerrel veszi a selejtezőt, és bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Sztanyiszlav Csercseszov a teljesítendő feladatról abban az interjúban beszélt, amelyet a Szport Ekszpressz című moszkvai sportnapilapnak adott azután, hogy a pénteken eldőlt: a Ferencváros a hátralévő három fordulótól függetlenül ismét megnyerte a labdarúgó NB I-et, sorozatban ötödször végezve az első helyen a magyar élvonalban.

Az 59 éves Csercseszov, akinek ez a második magyarországi bajnoki titulusa az FTC-vel, nem lát érdemi különbséget a két elsőség megszerzése között, jóllehet a Kisvárda elleni szombati 3-0-s győzelmet már úgy aratta csapata, hogy egy nappal korábban fő üldözőjét, a Kecskemétet verve a Honvéd „kikaparta a gesztenyét” a címvédőnek.


„A bajnokság megnyerése sosem könnyű, de mindig szép, a körülményektől gyakorlatilag teljesen függetlenül” – jelentette ki a szakvezető, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya is volt. Kitért rá, hogy vacsora közben értesült a Kecskemét vereségéről, a csapatorvos hozta neki a nagyszerű hírt.

„Összedugtuk a fejünket az edzői stábbal, megterveztük, hogy mit csinálunk másnap. Aznap nem találkoztunk a játékosokkal, csak a reggelinél gratuláltam nekik” – mesélte Csercseszov. – „Ha a mostani szezont nézzük, eleinte megléptünk a többiektől, aztán sokan megsérültek, pár embert eladtak télen, így előfordult, hogy alig tudtunk pályára lépni a kellő létszámban és összetételben. Gyakorlatilag új csapatot kellett építenünk. Szeretném, ha az együttes gerince megmaradna, mert amikor állandóan kidőlnek az emberek, nehéz magas játékszinten tartani a csapatot.”

Az NB I-ben még hátralévő három meccset érintve Csercseszov kiemelte, hogy az első ellenfél éppen a Kecskemét lesz, amelyet erős csapatnak nevezett.

„Jól teljesít hazai pályán, fel kell készülnünk ellene” – mondta.

„Most adtam néhány nap szabadságot a srácoknak, hogy megünnepelhessék a bajnokságot, valószínűleg együtt mennek valahova” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy mivel július 11-én kezdődik a Bajnokok Ligája-selejtező, május 29-től két hét szabadságot kapnak a játékosok, majd június 14. lesz az első munkanap, amely orvosi vizsgálattal indul.

„Az első edzőtábor Budapesttől nem messze, a határ közelében lesz, aztán szokás szerint indulás Ausztriába. Egy kontrollmeccset biztosan játszunk a Salzburggal, a többit még nem tudom. Most a sportigazgatóval megbeszéljük az átigazolási terveinket, hogy ki távozik, vagy jön hozzánk, sokaknak hamarosan lejár a szerződésük. A szokásos rutinmunka ez, amit azonban a legmagasabb szinten kell elvégezni, mert a keretet erősíteni kell” – jelentette ki Csercseszov, aki lehetséges érkezőként említette honfitársát, a szentpétervári Zenittel friss orosz bajnok Daler Kuzjajevet. A 30 éves középpályásnak június végén lejár a szerződése jelenlegi klubjánál.

m4sport
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Jakab István: június 9-én eldől Európa sorsa
    A mezőségi községben első alkalommal szervezett búzaszentelést a Pro Agricultura Egyesület, mely 2022-től csatlakozott a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű programhoz.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
MTI Hírfelhasználó