Kovács Zoltán: Tizenhárom éve tart a „szappanopera” Brüsszelben
Az európai uniós intézmények és a mainstrem média örökös narratívája szerint mi vagyunk az EU fekete bárányai – fogalmazott a Mandinernek adott interjúban Kovács Zoltán, aki szerint ez egy tizenhárom éve tartó „szappanopera”, amelynek fontos politikai szerepe van.
2023. június 5. 11:31

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kiemelte: minden magyarellenes megnyilvánulás – mint például egy európai parlamenti állásfoglalás is – azért fontos, mert vissza lehet rá utalni, és kvázi jogot vagy jogszabályt keletkeztető hatása is tud lenni adott esetben. Mindig van valamilyen olyan aktuális téma, amely miatt zajlik a nyomásgyakorlás, az elmúlt tizenhárom évben intézményesült egy magyarellenesség az EP baloldalában, ez teljesen nyilvánvaló – mutatott rá. Tipikus példa minderre – folytatta – a magyar kormány orosz–ukrán háborúval kapcsolatos békepárti álláspontja, illetve annak folyamatos kritizálása. Holott, teljesen nyilvánvaló, hogy jelen állás szerint minimális az esélye annak, hogy az ukránok a harcmezőn az elszenvedett iszonyatos veszteségek után olyan győzelmet tudnának aratni, ami a nyugat-európaiak fejében van. – vélekedett az államtitkár.

A 2024-es soros EU-elnökséggel kapcsolatban – amelyet az Európai Parlament aggályosnak tart – Kovács Zoltán kijelentette: ebben a dologban nem osztottak lapot az Európai Parlamentnek. Ők viszont az elmúlt évtizedben egyre markánsabban próbálnak behatolni olyan területekre, amelyekre az uniós szerződésben foglaltak nem adnak lehetőséget – mutatott rá. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni azt is – jelezte –, hogy az Európai Unió Tanácsának a soros elnöksége valójában nem egy jog, ami elvehető, hanem kötelesség, a lisszaboni szerződésben rögzített, intézményileg kialakult rendje van – rögzítette az államtitkár.

Arra, hogy továbbra is visszatartják a Magyarországnak járó forrásokat, Kovács Zoltán úgy reagált: komoly fantázia kell ahhoz, hogy az EP-választások előtti kampányban bármelyik EU-s intézmény részéről elhangzana az, hogy Magyarország minden feltételt maradéktalanul teljesített. Szóba került a migránsok újraelosztása is, ami ismét megfogalmazódott az unióban.

Az államtitkár erre válaszul azt mondta: „Ugyanott tartunk nyolc évvel a migrációs válság után, ahol akkor tartottunk.” Felidézte, 2015 után is ugyanez a javaslat került elő, ami félrevezető logikája a szolidaritásnak, ráadásul semmi köze nincs az európai együttműködéshez. Szerinte látható egy olyan cél is, hogy a bevándorlók, akik rendelkeznek már tartózkodási engedéllyel, szavazhassanak a helyhatósági választásokon a baloldali pártokra.

Magyar Nemzet, mandiner.hu, gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Sulyos sérüléseket okoztak migránsok határőrzőinknek
    Van náluk kés, pisztoly, puska is – leplezte le a korrupt EU-politikusok által békés bevándorlónak hazudott fegyveres migránsokat az államtitkár. Az illegális migránsok agresszívan támadnak a rendőrök, határvadászok autóira, "ízzé-porrá zúzzák" azokat, kövekkel dobálják és husángokkal verik. Az EU-vezetőség bűntársa az alvilágnak.
  • Morawiecki: Az EU a hanyatló Római Birodalmat idézi
    A baloldali liberális szélsőség 2015 után most ismét azzal próbálkozik, hogy óriási migrációs tömegekkel megbontsák Európa békéjét és stabilitását – volt kiolvasható Morawiecki szavaiból.
  • Politikai "őrültek házában" az itthoni "dollárbaloldal"
    A magyar dollárbaloldal, az európai elvtársai, a liberálisok, a kommunisták, a baloldalhoz átállt néppártiak a Magyarországgal kapcsolatban összehordott összes hazugságot, rágalmat, csúsztatást, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő kijelentést gyűjtötték össze az immár tizenegyedik, Magyarországot elítélő politikai pamfletbe és ezt most még meg is fejelték.
MTI Hírfelhasználó