Megkezdte a felkészülést a nemzeti tizenegy
Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van – így a ferencvárosi védő, Botka Endre.
2023. június 5. 21:45

Futballcsillagaink Telkiben – mlsz

A Marco Rossi vezette futballválogatott tagjai hétfő délben találkoztak Telkiben, ahol a játékosok kora délután fizikai állapotfelméréseken és teszteken vettek részt, majd 5 órától az első edzést is megtartotta a szakmai stáb a már jelenlévő kerettagoknak.

A hiányzókat azon játékosok alkotják, akiknek csapata a hétvégén még pályára lépett, vagyis Ádám Martin, Balogh Botond, Gazdag Dániel, Orbán Willi, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik. Ők június 12-én csatlakoznak a kerethez. Ekkor már be is költözik a csapat Telkibe, addig azonban a kerettagoknak csak délelőttönként szerepel a programban edzés, az estéket otthon tölthetik.

Budajenő | Hírlap

Telki Páty és Budajenő között – hirkapszulla

Az első tréningen passzkoordinációs és taktikai feladatokat végeztek a játékosok, majd egymás elleni játék zárta a gyakorlatok sorát.

Az edzést megelőzően a rutinos Botka Endre, az újonc Szalai Gábor és az annak idején a válogatottban éppen Montenegró ellen debütáló Ferenczi János állt az újságírók rendelkezésére.

Pátyi területen tovább bővül a telki edzőcentrum

A telki edzőközpont – telki.hu

– Erős montenegrói válogatott vár ránk az első meccsen, ezt már megtapasztalhattam az első válogatott mérkőzésemen Podgoricában. A ránk jellemző összhang és a csapategység ezúttal is segíthet abban, hogy elérjük a célunkat az előttünk álló Eb-selejtezőkön. Úgy fogok készülni az előttünk álló napokban, hogy ott leszek a kezdőcsapatban az első mérkőzésen, még ha a realitás nem is ezt jelzi előre. Mindenesetre örülnék, ha ismét sikerülne játékperceket szereznem a válogatottban – mondta Ferenczi János.

Szalai Gábor az első válogatottbeli napján letudta az első válogatottbeli nyilatkozatát is – mlsz

A kecskeméti Szalai Gábor első alkalommal járt válogatott összetartáson, korábban utánpótlásszinten sem volt tagja egyetlen nemzeti csapatnak sem. A friss bajnoki ezüstérmes védő bízik benne, hogy az első alkalom nem az utolsó lesz, és a jövőben sokszor készülhet még a válogatottal.

– Volt egy minimális lámpalázam, mikor megérkeztem Telkibe, de tudtam, hogy befogadó közösség vár majd, és ez eddig tökéletesen beigazolódott. Az a célom, hogy hosszú távon a válogatott kerethez tartozhassak, ennek érdekében minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az előttünk álló két hétben – fogalmazott a hátvéd.

Coat of arms of Telki

Telki címere – wikipedia

A Ferencvárossal ismét bajnoki címet szerző Botka Endre a múlt héten letudta az NB I befejezése után beiktatott rövid szabadságot, és már a válogatott soros mérkőzéseire fókuszál.

– Minden mérkőzés kulcsfontosságú, nemcsak a Montenegró elleni, hanem a litvánok ellen hazai meccs is. Az idegenbeli találkozó talán nehezebb lesz, de ebben a csoportban minden mérkőzésnek kiemelt jelentősége van – így a ferencvárosi védő.

A program kedd délelőtt újabb edzéssel folytatódik, amelyen ismét minden jelenlévő részt vehet, mivel a kerettagok közül szerencsére senkit sem hátráltat sérülés.

  

mlsz
Címkék:
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • Nagypéntek
    A megbocsátás, a megtérés, a Krisztushoz fordulás napja ez. Jézus, aki meghalt az emberekért, "meghív minket, hogy leborulva előtte megvalljuk, ő az egyedüli Megváltó és ezzel elismerjük, hogy rászorulunk segítségére".
  • Várjárás mint húsvéti élmény
    Seregben tündöklő és fénylő frissesség – írta a költő a végek dicséretekor. Ez a hangulat pezsdíti föl a várjáró magyarokat. Eleink hősiesen védték az országot, e harc helyszíneinek fölkeresésére a húsvét jó alkalmat kínál.
  • Lavrov már békülne
    A miniszter felhívta a figyelmet arra: a Nyugat "gyanúsan aktívan bizonygatja", hogy a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást az Iszlám Állam terrorszervezet követte el, és senki más nem gyanúsítható, főleg Ukrajna nem.
MTI Hírfelhasználó