Bidenről súgott – meghalhat...
„Épp most jöttem ki a képviselőház felügyeleti bizottságának üléséről. Az [FBI] attól tart, hogy a Biden családról hozott információi miatt az informátorukat megölik, ha lelepleződik” − írta a Twitteren Anna Paulina Luna floridai republikánus képviselő, miután az FBI zártkörű tájékoztatót tartott a bizottság számára.
2023. június 6. 10:08

Biden bukott – egy homokzsákban... – foxnews

Az FBI attól tart, hogy megölhetik a Biden család piszkos ügyeit felfedő informátort, ha kiderül a kiléte, mondta a képviselőház felügyeleti bizottságának egyik tagja, miután egy hétfői zárt ülésen a testület tagjai végre betekinthettek abba a dokumentumba, amit az FBI hetek óta nem volt hajlandó átadni, a bizottság többszöri megkeresésére sem.

„Épp most jöttem ki a képviselőház felügyeleti bizottságának üléséről. Az [FBI] attól tart, hogy a Biden családról hozott információi miatt az informátorukat megölik, ha lelepleződik” − írta a Twitteren Anna Paulina Luna floridai republikánus képviselő, miután az FBI zártkörű tájékoztatót tartott a bizottság számára.

Luna wins Florida district, edging GOP closer to House majority | The Hill

Anna Paulina Luna – thehill

Luna a Fox News amerikai televíziós hálózatnak nyilatkozva „riasztónak” nevezte az FBI aggodalmait.

Az FBI és a képviselőház felügyeleti bizottsága között már hetek óta folyt a kötélhúzás. A bizottság egy olyan dokumentumot kért be az FBI-tól, amely bizonyíthatná Joe Biden részvételét egy állítólagos hálózatban, amely olyan külföldről érkezett pénzösszegek elrejtésére irányulhatott, amelyek részben az akkori alelnök megvesztegetését szolgálhatták.

Az FBI a bizalmas emberi forrás programjának védelmére hivatkozva megtagadta a dokumentum átadását. A képviselőházi bizottság elnöke, James Comer az FBI elutasítására reagálva kijelentette, hogy a bizottság lépéseket fog tenni az FBI igazgatójának a képviselőház megsértése miatt történő felelősségre vonása érdekében.

Comer az FBI döntését a vizsgálat hátráltatásának és elfogadhatatlannak minősítette, hangsúlyozva az átláthatóság és a képviselőházi felügyelet fontosságát.

A dokumentumot azt követően kérték be, hogy az informátor megkereste Comert és Chuck Grassley iowai republikánus szenátort, azt állítva, hogy a dokumentum az FBI és az Igazságügyi Minisztérium birtokában van, és hogy abból kiderülne az állítólagos bűnszervezet működésének pontos leírása, valamint annak célja.

„Comer [bizottsági] elnök és én több mint türelmesek voltunk az FBI-jal” − mondta Grassley szenátor a Fox News Digitalnak. Mint fogalmazott: Az, hogy az FBI nem tesz eleget alkotmányos felügyeleti kötelezettségünknek, következményekkel jár.

A felügyeleti bizottság néhány hete egy 36 oldalas dokumentumot ismertetett a nyilvánossággal a Biden család gyanús ügyeivel kapcsolatban.

A testület közlése szerint a Biden család és üzleti partnerei több mint húsz céget alapítottak, és tízmillió dollárnál is több pénzt kaptak külföldi állampolgároktól Joe Biden alelnöksége idején, 2009 és 2017 között, a kifizetések egy része pedig a Biden család megvesztegetését célozta.

Bizonyos esetekben a Biden család munkatársai jelentős pénzeket kaptak külföldi forrásokból bankszámlájukra, majd kisebb, de egyre növekvő összegeket utaltak át Biden alelnökhöz köthető bankszámlákra – idézte a dokumentumot a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bizottság szerint a bonyolult és látszólag szükségtelennek tűnő pénzügyi tranzakciók célja, hogy eltitkolják a külföldi cégektől kapott forrásokat. A jelentésben arról is említést tett a testület, hogy a kínai hírszerzéssel és a Kínai Kommunista Párttal is kapcsolatban álló kínai állampolgároktól és vállalatoktól kapott pénzeket amerikai korlátolt felelősségű társaságok létrehozásával rejtették el.

Kép

Erről egy ábrát is bemutattak, amely jól szemlélteti a tranzakciókat

Az ügyet többen is az amerikai történelem egyik legnagyobb korrupciós botrányához, a Watergate-ügyhöz hasonlították.

A nyilvánosságra hozott információk egyértelművé teszik, hogy Joe Biden a vizsgálat központi szereplője, mivel az ő befolyásos pozíciója és korábban az alelnöki hivatalban betöltött szerepe tette lehetővé, hogy a családja és üzleti partnerei több millió dolláros külföldi bevételekre tegyenek szert.

Biden elnök a bizottság által bemutatott banki kivonatokra úgy reagált, hogy a dokumentumok hamisak, és tagadta, hogy valaha is megtörténtek volna ezek a tranzakciók. − Comer képviselő úr már többször is alaptalan célozgatásokat terjesztett, miközben nem volt hajlandó legitim módon lefolytatni az úgynevezett vizsgálatokat – mondta Ian Sams, a Fehér Ház munkatársa.

Bár a bizottság végül elérte, hogy elnöke és rangidős tagja − James Comer és Jamie Raskin képviselők − betekinthessenek a dokumentumba, Comer továbbra is eljárást kezdeményezne az FBI igazgatója, Christopher Wray ellen a képviselőház megsértése miatt, és ebben a házelnök, Kevin McCarthy is támogatja.

A képviselőház elnöke szerint az FBI eljárása a dokumentum kapcsán alkotmányellenes, és hétfőn határozott ígéretet tett arra, hogy csütörtökön vádat emelnek a kongresszus megsértése miatt Christopher Wray FBI-igazgató ellen, ha nem mutatja be azt a teljes képviselőházi felügyeleti bizottságnak.

Eljárás alá fogjuk vonni, ha nem teszi meg azt, amiért felelős − mondta McCarthy egy televíziós műsorban.

Egy másik informátor, az amerikai adóhatóság egyik különleges ügynöke olyan információkkal állt elő, amelyek szerint az elnök fia, Hunter Biden adóügyeit érintő nyomozásba beavatkoztak.  

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Fontos az erdélyi magyarok képviselete az EP-ben
    Ha az erdélyi magyarságnak nem sikerül képviselethez jutni az EP-ben, akkor ilyen hatékonysággal senki nem fogja az érdekeinket és az értékeinket védeni - fogalmazott Semjén Zsolt.
  • Esküt tettek ágyúsaink
    Az önjáró lövegek jelentette új technológiával a katonák a tüzérszakma megújítására is lehetőséget kapnak, miközben ez a nagyszabású feladat kiemelt, bruttó 737 ezer forint belépő illetménnyel jár.
  • Voks 24 - Ma kezdődik a kampány
    Budapest, a magyarok fővárosa újra felelősen gondolkodó, a várost szerető, az önkormányzat irányításához értő politikus vezetése alá kerülhet, megszűnhet az elmúlt öt évben rengeteget ártó dilettantizmus.
MTI Hírfelhasználó