Gender-gerjedelmek gyermekeink ellen
Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva kiemelte: a genderelmélet és az ideológia mögé felépült politikai filozófia veszélyes, ugyanis a legalapvetőbb, a józan észből következő kategóriákat kérdőjelezi meg, tagadja el.
2023. június 7. 08:57

Hidvéghi – fidesz-eu.hu

Észnél kell lenni, meg kell védeni a józan ész szabadságát, és meg kell védeni a gyerekeket a genderelmélet terjesztőinek agresszív támadásaitól - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben, Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című könyvének angol kiadása bemutatóján kedden.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva kiemelte: a genderelmélet és az ideológia mögé felépült politikai filozófia veszélyes, ugyanis a legalapvetőbb, a józan észből következő kategóriákat kérdőjelezi meg, tagadja el.
   
"Ilyen a férfi-női kettősség, az, hogy fiúnak vagy lánynak születünk, és mindaz, ami ebből következik, az ő célkeresztjükbe került. Mindenkit elítélnek, aki megkérdőjelezi az általuk előterjesztett abszurditásokat" - fogalmazott.
   
A genderelmélet népszerűsítői evidenciákat tagadnak rendkívül agresszíven, széleskörűen, ami már a nyugat-európai politikai diskurzust is befolyásolja - mondta. Szavai szerint látható ez a politikai közbeszédben, az egyetemi szférában, beszivárgott már az Európai Parlament falai közé, valamint az iskolákba, az óvodákba, és olyan dolgot erőltet, amely veszélyt jelent a gyerekek számára. Megkérdőjelezi a gyerekek nemiségét, és olyan javaslatokkal áll elő, hogy a nemet meg lehet változtatni, holott azt nem lehet megváltoztatni, rombolni, csonkolni lehet, jóvátehetetlen kárt lehet okozni, de nem lehet megváltoztatni. Ez egy hazugság - jelentette ki.
   
Mindez ellentétes a szabadsággal, a szabad gondolkodással, a gondolkodási szabadsággal, a kifejezési szabadsággal, véleményszabadsággal - húzta alá.
   
"Ellen kell ennek mondani" - emelte ki Hidvéghi Balázs, majd emlékeztetett: Magyarország időben lépett azzal, hogy meghozta a gyermekvédelmi törvényt.

Közölte, a törvény támadás alatt áll mind az Európai Parlamentben, mind az Európai Bizottságban, azonban Magyarország ezt nem engedi, "a gyermekeink ugyanis fontosabbak számunkra, mint az, hogy itt ez kinek tetszik vagy kinek nem".
   
Szilvay Gergely arról beszélt, hogy A gender-elmélet kritikája című könyv egyebek mellett hangsúlyozza: a gyerekeket meg kell menteni attól, hogy túl korán szembesüljenek bizonyos kérdésekkel. Nem elsősorban a szexualitás kérdésével, hanem az azzal kapcsolatos "nagyon abszurd" elméletekkel, amelyek az életet akár már nagyon pici korban megváltoztathatják - mondta.
   
"Itt világok harcolnak egymással" - fogalmazott.
   
Közölte ugyanakkor, noha genderelmélet Magyarországon is tért hódít, Nyugat-Európában már több ország elkezdte felülvizsgálni a nemváltozatsással kapcsolatos szabályozásait, köztük azt, hogy adható-e kamaszkorúaknak hormonkezelés. Van tehát egyfajta, ha nem is időben való ébredés, de észlelése a valóságnak, miután sokan pórul jártak, sokan megbánták, hogy nemváltó műtétet végeztek - mondta.
   
"A nemváltoztatást nem lehet visszacsinálni. Jogod van hozzá, de visszacsinálni nem lehet. És aztán végképp olyan testben ragadsz, amilyet nem szeretnél" - fogalmazott.

MTI
Címkék:
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • A brüsszeli szélsőség migránsbetelepítést tervez
    Az Európai Bizottság európai közpénzből átfogó migrációpárti kampányt indítana minden tagállamban, hogy kedvező színben tüntesse fel a migrációs paktumot, a migrációpárti kampányba az EU tagállami képviseleteit is bevonnák - mondta Rétvári Bence.
  • Kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között
    Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója kedden azt mondta, hogy Kijev közvetlenül részt vett az iszlamisták által elkövetett terrortámadás megszervezésében. A támadás előkészítésében pedig nyugati titkosszolgálatok vettek részt.
  • A hazaszeretet meggyökereztetését faültetés is szolgálja
    Mi, kereszténydemokraták tudjuk, hogy ez a világ nem a sajátunk, kölcsön kaptuk unokáinktól, gyermekeinktől, s vigyázunk rá, hogy ők is élhessenek majd benne. Az akció azt is szimbolizálja, hogy míg a baloldal csupán beszél, a kereszténydemokraták cselekszenek” – mondta a kormánypárti politikus.
MTI Hírfelhasználó