Akaraterő, bátorság az épülő diákközösségekben
Cél, hogy a fiatalok rendelkezzenek a tisztánlátás képességével, stabil értékrenddel és fizikai-mentális állóképeséggel. A küzdelmes élethez ezekre a képességekre szükség van - mondta Simicskó István.
2023. június 8. 23:23

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a Bátrak Ligája versenysorozat országos döntőjének díjátadóján Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2023. június 8-án. A Bátrak Ligája országos versenysorozatot a Honvédelmi Sportszövetség szervezi 7. és 8. osztályos tanulóknak. A program célja, hogy a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségeket hozzon létre és népszerűsítse az egészséges életmódot. MTI/Lakatos Péter

A Bátrak Ligája versenysorozat fejleszti a diákok akaraterejét, bátorságát, és közösséget is épít - mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a versenysorozat országos döntőjének díjátadóján, csütörtökön Budapesten.

Simicskó István Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetség céljának nevezte, hogy támogassa a magyar fiatalokat azoknak a képességeknek a megszerzésében, amelyek segítik őket az életben.
   
Hozzátette: a cél, hogy a fiatalok rendelkezzenek a tisztánlátás képességével, stabil értékrenddel és fizikai-mentális állóképeséggel. A küzdelmes élethez ezekre a képességekre szükség van - mondta. Véleménye szerint a versenysorozat sokat segít ebben a fiataloknak.
   
Megjegyezte: az élethez bátorság is kell és nagyon fontos a közösségépítés is, mert ezek szintén segítenek a kihívások leküzdésében.
   
Simicskó István elmondta, hét selejtező előzte meg a csütörtöki döntőt, a selejtezők első két helyezettje kapott meghívást az országos döntőre. Hozzátette: egyre nehezebb feladatokat állítottak össze a versenyzőknek, hogy még többet tudjanak kihozni magukból, még erősebbek legyenek.
   
Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója arról beszélt, már az ókori görögök is úgy vélték, "akkor jó egy test, ha ép testben ép lélek van".
   
Kiemelte: az országos döntő résztvevői legyőzték önmagukat, és az "én" helyett fontosabb volt a "mi", a csapat, amelynek közös célja volt. A közös cél elérése érdekében mindenkinek oda kell tennie magát, különben nem lesz eredmény, a csapat elbukik - jegyezte meg.
   
Bozó Tibor szerint a verseny résztvevői mind nyertek, hiszen ápolták a barátságot, erősítették a fizikumot és pallérozták az elmét.
   
A versenyek lebonyolításában kadétok vettek részt. Bozó Tibor kiemelte: nagyon fontos a honvéd kadét program, és már 2100 kadét van országszerte, akik a képzés során erkölcsi értékrendet kapnak, amit tovább tudnak adni korosztályuk többi tagjának is.
   
A Bátrak Ligája országos versenysorozatot a Honvédelmi Sportszövetség szervezi 7. és 8. osztályos tanulóknak. A program célja, hogy a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségeket hozzon létre és népszerűsítse az egészséges életmódot. A Bátrak Ligája szellemi vetélkedőiben a honismereti tudásukat, az aktivitásokban - mint az akadálypálya, a falmászás, az erőpróba vagy a villám tájékozódás - pedig a honvédelmi sportokban való jártasságukat mérték össze a diákok.
     Az iIdén 70 iskola 560 versenyzője vett részt a vetélkedőben, a döntőbe 14 iskola 112 versenyzője szerepelt. A vetélkedőt a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum csapata nyerte.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az Agitprop figyelt
    Az idő előrehaladtával a falak egyre inkább eltolódtak egymástól, és a falon való minimális átlépést a rendszer már nem büntette úgy, mint a Kádár-korszak korai éveiben, vagy mint a Rákosi-korszakban – elemzi az 80-as évek második felének hazai újságírását Sz. Nagy Gábor történész.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
MTI Hírfelhasználó