Orbán Viktor: Brüsszel visszaél a hatalmával
Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból" - írta közösségi oldalán Orbán Viktor.
2023. június 9. 11:07

A kormányfő – mfor

"Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat.

Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból" - írta közösségi oldalán Orbán Viktor.

origo

– Azt gondoltuk, hogy a bevándorlás kérdésében közeledik az európai álláspont a magyarhoz, hiszen láthattuk, hogy 2015-ben még kígyót-békát kiabáltak ránk, mert kerítést építünk, ma viszont több tagállam is ugyanezt teszi, és az unió más országoknak ki is fizeti a kerítésük építését – nyilatkozta a tegnap esti kvótadöntéssel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek Hollik István.

– Csalódnunk kellett, most az álláspontok nem is lehetnének távolabb egymástól, világos, hogy Brüsszel visszaugrott korábbi álláspontjához, kötelező betelepedési kvótát akar, amit erőszakkal bevezetne Magyarországon is – festette le a helyzetet a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette:

A magyar emberek már többször döntöttek arról, hogy nem akarnak bevándorlóországot.

– Tiltakozni fogunk minden fórumon, nem fogjuk hagyni, hogy ezt az illetékes uniós tanácsülésen két perccel az ülés előtt kiosztott papírokkal átnyomják a döntéshozatali rendszeren – vetítette előre Hollik István.

Szerinte az különösen felháborító, hogy akkor teszik mindezt, amikor arról érkeznek hírek, hogy Franciaországban gyerekeket késelt meg egy bevándorló.

Ahogy fogalmazott: a kormány vizsgálja a lehetséges lépéseket, semmilyen kötelező betelepítési kvótát magunkra nézve nem tartunk kötelezőnek.

– Fizetni azért menekültenként majdnem nyolcmillió forintot, hogy nekünk ne kelljen befogadni őket, felháborító – szögezte le a kommunikációs igazgató. Hozzátette: ha kell, az Európai Bírósághoz is fordulunk az ügyben.

Arra kérdésre, hogy a tegnapi uniós belügyminiszteri tanácskozáson miért nem tudta megakadályozni Magyarország, hogy elfogadják a betelepítési kvótát, Hollik István azt válaszolta: nyilvánvaló célja Brüsszelnek, hogy egyes tagállamok ellenkezését letörjék azzal, hogy megszüntetik az egyhangúságot.

– Az európai együttműködés alapjait teszi tönkre, hogy egyes döntéseket úgy akarnak átnyomni, hogy figyelmen kívül hagyják a tagországok véleményét – vélekedett a kommunikációs igazgató, aki szerint ez a magatartás a birodalmi Európa felé mutat.

Hollik István azt is megjegyezte: a dollárbaloldal több alkalommal vádolta meg a kormánypártokat, hogy hazudnak, amikor kötelező kvótáról, szétosztási mechanizmusról beszélnek. – A baloldal ismét lebukott, nyilvánvalóvá vált a hazugságuk, amikor a migránskvóta tervét tagadták – tette világossá a fideszes politikus.  

magyarnemzet/Kreft-Horváth Márk

origo/magyarnemzet
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az Agitprop figyelt
    Az idő előrehaladtával a falak egyre inkább eltolódtak egymástól, és a falon való minimális átlépést a rendszer már nem büntette úgy, mint a Kádár-korszak korai éveiben, vagy mint a Rákosi-korszakban – elemzi az 80-as évek második felének hazai újságírását Sz. Nagy Gábor történész.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
MTI Hírfelhasználó