Alkotmányellenes ítéletet hozott egy bíró
A jogalkotó akaratát, a jogszabály célját tudatosan figyelmen kívül hagyó döntés "intő jel arra, hogy a genderlobbi az uniós jogra hivatkozó bíróságokat is elérte", ezért az Alapjogokért Központ támogatja Selmeczi Gabriella fideszes képviselő javaslatát, hogy pontosítani szükséges a jogszabályokon.
Utoljára frissítve: 2023. július 13. 21:33
2023. július 13. 21:14

A Veszprémi Törvényszék épülete – veszpremitorvenyszek

Az Alapjogokért Központ szerint ellentmond az Alaptörvénynek és a józan észnek is az a bírósági döntés, amely szerint egy férfinek született, de később nőként élő ember is jogosult a "nők 40" igénybevételére.

A központ MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte, nemrég a Veszprémi Törvényszék úgy döntött, hogy "szűkítő" az a jogértelmezés, hogy a nők számára 40 év munka utáni kedvezményes nyugdíj igénybevételéhez a munkában töltött évek során is nőnek kell lenni.
   
Az Alapjogokért Központ szerint veszélyes, érthetetlen, az írott joggal és a józan ésszel is szembenálló döntést hozott a bíróság, ráadásul szembement az Alaptörvénnyel is, amely "értelemszerűen nem ismer olyan művileg kreált fogalmakat, mint a transzneműség", mivel a születési nemet védi és kifejezetten a nők számára garantál olyan külön intézkedéseket, mint a "nők 40".
   
Ezzel kapcsolatban megjegyezték azt is, hogy a pontos jogértelmezési kötelezettségeiről is megfeledkezett a bíróság, hiszen a jogalkalmazás során a jogszabályok szövegét elsősorban azok céljával és az Alaptörvénnyel összhangban kell értelmezni, és abból kell kiindulni, hogy a józan észnek és a közjónak megfelelő, erkölcsös célt szolgálnak.
   
A jogalkotó akaratát, a jogszabály célját tudatosan figyelmen kívül hagyó döntés "intő jel arra, hogy a genderlobbi az uniós jogra hivatkozó bíróságokat is elérte", ezért az Alapjogokért Központ támogatja Selmeczi Gabriella fideszes képviselő javaslatát, hogy pontosítani szükséges a jogszabályokon - olvasható a közleményben.
 

MTI
Címkék:
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó