Párbeszéd és összefogás
Elengedhetetlenül fontos, hogy a román és magyar közös érdekek és az alapvetően szuverenista román nemzeti törekvések mentén előbb-utóbb mégiscsak megvalósuljon a stratégiai partnerség a két nemzet között" - hangsúlyozta Tőkés László.
2023. július 22. 10:36

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök előadása előtt a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A párbeszédnek és az összefogásnak nincsen alternatívája - jelentette ki Tőkés László a román-magyar párbeszédre és az erdélyi magyar politikai alakulatok közötti összefogásra utalva szombaton Tusnádfürdőn, és felajánlotta, hogy utóbbi létrejöttéhez vállalja a közvetítői szerepet.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke kiemelte: kiváltképpen érvényes ez a határok által szétszabdalt magyar nemzetrészekre, így az erdélyi magyarságra belső viszonylatában.
   
"Mindazáltal elengedhetetlenül fontos, hogy a román és magyar közös érdekek és az alapvetően szuverenista román nemzeti törekvések mentén előbb-utóbb mégiscsak megvalósuljon a stratégiai partnerség a két nemzet között" - hangsúlyozta Tőkés László.
   
Kijelentette azt is, hogy az EMNT elnökeként, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) bekapcsolásával tárgyalóasztalhoz hívja az RMDSZ-t és az Erdélyi Magyar Szövetséget (EMSZ).
 

  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
  • Kiszámíthatóság a családoknak
    Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
MTI Hírfelhasználó