A szentkúti búcsú
A mátrai kegyhelyen hazánk leghíresebb búcsúján, a szentkútin a hívek nagy tömege gyülekezett vasárnap.
2023. augusztus 13. 15:49

Körmenet résztvevői a Mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen tartott ünnepi szentmisén a Nagyboldogasszony főbúcsú vasárnapján, 2023. augusztus 13-án. MTI/Komka Péter

 

Augusztus 15-éhez, nagyboldogasszony napjához közeledve a katolikus hívek tömege látogatott el Szentkútra. 

 

Résztvevők a Mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen tartott ünnepi szentmisén a Nagyboldogasszony főbúcsú vasárnapján.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Most a legnagyobb a terhelés a gátakon
    A szóvivő kiemelte, hogy a Budapesttől délre fekvő területeken az 1954-es jeges árvízre építették ki a töltésvonalakat, azok nagyon magasak, de ott is előfordulhatnak védendő helyek, csurgások, szivárgások, buzgárok.
  • Rudnay Sándor idézése a Magyar Sionon
    Az egykori Magyar Nagyfejedelemség központjában, az elsősorban Géza fejedelem által fejleszteni kezdett Esztergomban azt a kiváló hercegprímást idézték, aki az oszmán hódítás után Nagyszombatból visszahozta a magyar katolikus központot - a Magyar Siont - a Duna és a Garam találkozásánál épült hatalmas múltú, nagy jelentőségű városba.
  • Karácsony Gergely öt év alatt egy kapavágást sem tett
    Miközben politikai ellenfelét, Vitézi Dávidot lapáttal való agyonveréssel fenyegette meg, kapát nem vett a kezébe öt év alatt a szélsőséges Karácsony Gergely.
MTI Hírfelhasználó