Idegek csatája a Barents-tenger fölött
A TASZSZ értelmezése szerint egy MiG-29-es vadászgép megakadályozta, hogy egy norvég repülőgép megsértse az orosz határt a Barents-tenger felett.
2023. augusztus 14. 23:44
MiG-29 vadászgép – taszsz/Szergej Szavostyanov
 
Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint egy MiG-29-es vadászgép akadályozta meg, hogy egy norvég repülőgép megsértse az orosz határt a Barents-tenger felett.
 
"Augusztus 14-én az orosz légtérirányító rendszerek a Barents-tenger felett az orosz határ felé repülő célpontot észleltek. Az Északi Flotta szolgálatban lévő légvédelmi egységeinek MiG-29-es vadászgépét felküldték, hogy azonosítsa a légi célpontot és megakadályozza, hogy a cél megsértse a határt” – áll a közleményben.
 
A moszkvai minisztérium tájékoztatása szerint az orosz repülőgép-személyzet a norvég légierő P-8A Poseidon járőr- és felderítőgépeként azonosította a légi célpontot. "A külföldi repülőgép az orosz vadászgép közeledtével elfordult az orosz határtól. <...> nem történt határsértés" - áll a közleményben.
 
Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy az orosz repülőgép a légtérhasználat nemzetközi szabályainak szigorú betartásával repült a nemzetközi vizek felett, anélkül, hogy polgári légi útvonalakat keresztezett volna, vagy veszélyesen megközelítette volna a külföldi repülőgépet.
taszsz
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó