Biden is megszólalt Prigozsin haláláról
Jevgenyij Prigozsin halálhíre szerda este bejárta az egész világot, az amerikai Biden adminisztráció csupán egy vállrándítással reagált az ügyre. A Fehér Ház tisztviselői nem kommentálták a Wagner-vezér halálának körülményeit, csak annyit nyilatkoztak, számítani lehetett a halálára – írja a Politico nyomán a Mandiner.
2023. augusztus 24. 11:03

Putyin, Prigozsin, Biden – gazettengr.com

A Tahoe-tónál vakációzó Joe Bident külön megkérdezték, mit gondol a történtekről, és elképzelhetőnek tartja-e, hogy Putyin állhat a repülőgép-katasztrófa mögött.

Az idős elnök így nyilatkozott: Kevés dolog történik Oroszországban, ami mögött nem Putyin áll. de nem rendelkezem elég információval ahhoz, hogy válaszoljak erre a kérdésre” – jelentette ki sokatmondóan.

„A Kreml a miénk lesz!” – a Wagner-csoport bosszút esküdött Prigozsin meggyilkolásáért

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az oroszok elismerték, hogy Prigozsin is azon a repülőgépen volt, ami feltehetőleg lezuhant.

Jevgenyij Prigozsin, Dmitrij Utkin, Szergej Propusztin, Jevgenyij Makarjan, Alekszandr Totmin, Valerij Csekalov, Nikolaj Matusejev – ők utaztak a Wagner-csoport vezetőjének magánrepülőgépén, amelyet állítólag az orosz légvédelem lőtt le szerda este az orosz Tveri terület felett.

A Magyar Nemzet gyűjtése szerint a Wagner-közeli Telegram-csatornák zöme bosszúért kiáltott, az egyik így fogalmazott:

A Kreml a miénk lesz!”

Egy másik csatornán így írtak: „A Wagner-csoport vezetője, Oroszország hőse, igazi hazafi – Jevgenyij Viktorovics Prigozsin Oroszország árulóinak tettei következtében halt meg”.

mandiner.hu; magyarnemzet.hu
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Rossi körbetekerné a Balatont, ha...
    Rossi arról beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt. Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.
  • Továbbra is intenzív osztályon a felföldi miniszterelnök
    "Egyelőre sajnos nem lehet kijelenteni, hogy győzelemre állnánk, vagy hogy a kilátások pozitívak lennének, mert a négy lövedék együtt olyan súlyos sérülést okozott, hogy a kormányfő szervezete csak nagyon nehezen tud megbirkózni velük" - fogalmazott Robert Kalinák.
  • A KDNP 10 pontja
    EURÓPA BÉKÉS JÖVŐJÉÉRT címmel tömör programot tett közzé a Kereszténydemokrata Néppárt. A kormánypárt rámutat a nagy kockázatra: A szélsőbaloldali erők egyre nagyobb teret hódítanak a nemzetállami szabadsággal szemben.
MTI Hírfelhasználó