M. S. mester-díjas szobrász remekműve Fehérvárt
Kovács Ferenc edző az UEFA Kupa döntőjéig – a mai BL-döntőig – vezette a Vidit. Ahol végül a Real Madrid bizonyult jobbnak úgy, hogy Madridban a Videoton győzött.
Utoljára frissítve: 2023. augusztus 29. 11:59
2023. augusztus 29. 11:32

OKK Fehérvár

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Kovács Ferenc mesteredző, a Videoton örökös tiszteletbeli elnöke emlékére készült szobrot vasárnap este a Sóstói Stadion főbejárata előtt.

Nagy Benedek M. S. mester-díjas szobrászművész alkotását az egykori játékostársak, az utánpótlás fiataljai, a Vidi szurkolói és a sportágat kedvelő fehérváriak előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Balogh Attila, a Fehérvár FC ügyvezetője, Csongrádi Ferenc egykori csapatkapitány, Juhász Roland sportigazgató, valamint a mesteredző fia, Kovács Ferenc leplezte le.

Legnagyobb sikereit a Videotonnal érte el Kovács Ferenc: magyar bajnoki ezüstérmes lett 1976-ban, bronzérmet 1984-ben és 1985-ben is nyert a csapattal.

Az 1984/85-ös szezonban pedig a klub és máig a magyar klublabdarúgás legnagyobb sikerét érte el.

Az UEFA Kupa döntőjéig – a mai BL-döntőig – vezette a Vidit.

Ahol végül a Real Madrid bizonyult jobbnak úgy, hogy Madridban a Videoton győzött.

A magyar klubfutball eddigi legnagyobb sikerének kovácsa – okk fehervar

Visszavonulása után sem szakadt el a focitól és a klubtól sem, 2008-tól tiszteletbeli elnöke volt a Fehérvárnak, valamint az MLSZ-ben is dolgozott. A 2018-as bajnoki cím megszerzését még a helyszínen követte végig, de az éremátadást már csak az égből figyelhette, 2018. május 30-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Az M. S. mester-díjas mester és a sikerkovács – okk fehervar

A szobor alkotója, a Móron élő Nagy Benedek szobrászművész 2004-ben vehette át az erkölcsileg legrangosabb magyar képzőművészeti elismerést, az M. S. mester-díjat.

OKK Fehérvár, Gondola
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
MTI Hírfelhasználó