Putyin: 300 ezren szerződtek az orosz hadseregbe
Kitérve az amerikai kazettás lőszerek Ukrajna általi bevetésére megjegyezte, hogy az Egyesült Államok ezt bűncselekménynek tekinti, de saját magát "kivételnek" véli. "Oroszország sohasem zárkózott el a tárgyalások elől, és ha a másik oldal ezt akarja, akkor ezt jelentse be" - mondta Putyin.
2023. szeptember 15. 15:37

A két államfő – tass/Mihail Metzel

Háromszázezer ember szerződött le önként az orosz hadseregbe - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban, a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával folytatott megbeszélésén.

Putyin azt hangoztatta, hogy amíg Ukrajna a fegyveres konfliktusban külföldi zsoldosokra és kiképzőkre támaszkodik, akik közül, mint mondta, nemrég ismét elfogtak néhányat, addig az orosz félnek nincs szüksége erre.
   
"Mi nem szorulunk rá arra, hogy kívülről hívjunk embereket a harci cselekményekhez. Mi több, szeretném ezt még egyszer hangsúlyozni, hogy 300 ezer ember szerződött le (az orosz hadsereghez), és jött önkéntesként. Ráadásul az alakuló egységeket korszerű fegyvertípusokkal és haditechnikával szerelik fel. Néhányukat már 85-90 százalékban ilyenekkel töltötték fel" - mondta.
   
Emlékeztetett arra, hogy nemrégiben még 270 ezer idén leszerződött önkéntesről beszélt, és azt mondta, hogy a 300 ezres adatról péntek reggel tettek neki jelentést. Ostobaságnak nevezte azokat az állításokat, hogy az orosz haderő észak-koreai önkénteseket fogad, és leszögezte, hogy Moszkva a nemzetközi jog keretei között fog együttműködni Phenjannal.
   
Kitérve az amerikai kazettás lőszerek Ukrajna általi bevetésére megjegyezte, hogy az Egyesült Államok ezt bűncselekménynek tekinti, de saját magát "kivételnek" véli.
   
"Oroszország sohasem zárkózott el a tárgyalások elől, és ha a másik oldal ezt akarja, akkor ezt jelentse be" - mondta Putyin.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Tizenegy EP-listának van meg a 20 ezer ajánlása
    Bár 13 párt, illetve pártszövetség adta le az európai parlamenti (EP-) választásra az összegyűjtött ajánlásait a pénteki határidőig, az Új Alternatíva Párt és a Nép Pártján pártoknak nincs meg a nyilvántartásba vételhez szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.
  • A baloldal soha nem magyarbarát
    Ha a baloldal kapna lehetőséget, akkor "a külföldi irányítás okán és a külföldi finanszírozók miatt belevinnének bennünket" az orosz-ukrán háborúba - mondta Menczer Tamás.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
MTI Hírfelhasználó