Ideológiai birodalom építése zajlik
Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt "kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat". A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel "szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak".
Utoljára frissítve: 2023. október 9. 19:35
2023. október 7. 22:37

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszédet mond az aradi vértanúk füzesabonyi emlékművének avatásán 2023. október 7-én. MTI/Komka Péter

Ma egy magát progresszívnek nevező ideológia térfoglalása, birodalomépítése zajlik, ami a normalitás értékei ellen vívott háborút jelenti - jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára az aradi vértanúk emlékművének avatásán szombaton Füzesabonyban.

A szabadságharc vértanúira emlékező Latorcai Csaba kiemelte: körülöttünk háborús viszály dúl, nap mint nap gazdasági nehézségekkel kell szembenézniük a magyaroknak és az egész kontinensnek egy elhibázott szankciós politika miatt.
   
"Mindehhez jön, mintha az előbbiek külön-külön sem lennének már elég teher, az önmagából kifordult világ által teremtett új bálványok eltörölni látszanak azokat az eddig szilárdnak hitt fundamentumokat, amelyekre épp elődeink építkeztek" - mondta.
   
Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt "kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat". A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel "szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak".
   
"Az 1848-49-es szuverén Magyarországot nem tűrő, mindent uniformizáló Habsburg Birodalomhoz hasonlóan, most a 21. század elején az európai fősodratú balliberális oldal éppúgy támadja identitásunkat, mint ahogyan hazai baloldali eszmetársaik, akik maroknyi dollárért fordultak a nemzet ellen, és akikkel szemben - ugyanúgy, mint 1848-49-ben - meg kell védenünk gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunkat" - jelentette ki.
   
Szavai szerint úgy a teremtett világ, mint az európai keresztény kultúra áll ostrom alatt.
   
"Egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás, birodalomépítés zajlik, ami a normalitás értékei, az egészséges nemzeti identitás, a férfi és a nő élethosszig tartó szeretetkapcsolatán nyugvó családok, a szellemi és lelki értelemben is egészséges gyermekek, a keresztény kultúra és örökség megőrzése és továbbadása, a hit védelme ellen vívott háborút jelenti" - fogalmazott az államtitkár.
   
Hangsúlyozta: ez a támadás még sosem volt ennyire veszélyes, mint napjainkban. Pusztító háború árnyékában, elhibázott szankciós politika kiváltotta nehézségek közepette akarják "ránk erőltetni ezt a nihilista kulturálatlanságot".
   
"De megvívjuk harcunkat szuverenitásunkért, megvívjuk harcunkat ugyanúgy, mint 1848-49-ben megvívtuk hőseink vezetésével" - mondta.
     

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
MTI Hírfelhasználó