Ideológiai birodalom építése zajlik
Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt "kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat". A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel "szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak".
Utoljára frissítve: 2023. október 9. 19:35
2023. október 7. 22:37

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszédet mond az aradi vértanúk füzesabonyi emlékművének avatásán 2023. október 7-én. MTI/Komka Péter

Ma egy magát progresszívnek nevező ideológia térfoglalása, birodalomépítése zajlik, ami a normalitás értékei ellen vívott háborút jelenti - jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára az aradi vértanúk emlékművének avatásán szombaton Füzesabonyban.

A szabadságharc vértanúira emlékező Latorcai Csaba kiemelte: körülöttünk háborús viszály dúl, nap mint nap gazdasági nehézségekkel kell szembenézniük a magyaroknak és az egész kontinensnek egy elhibázott szankciós politika miatt.
   
"Mindehhez jön, mintha az előbbiek külön-külön sem lennének már elég teher, az önmagából kifordult világ által teremtett új bálványok eltörölni látszanak azokat az eddig szilárdnak hitt fundamentumokat, amelyekre épp elődeink építkeztek" - mondta.
   
Latorcai Csaba szerint az eltörlés kultúrája fenyegeti és tartja támadás alatt "kereszténységünket és az abból táplálkozó hagyományainkat, nemzeti szuverenitásunkat, családjainkat". A mai helyzet: szellemi és anyagi zsarolás istentelen ideológiák nyomására és a múlt eltörlésével a jövőt felélő birodalmi törekvésekkel "szemben kell helytállnunk ahhoz, hogy megőrizzük Magyarországot magyarnak, Európát európainak".
   
"Az 1848-49-es szuverén Magyarországot nem tűrő, mindent uniformizáló Habsburg Birodalomhoz hasonlóan, most a 21. század elején az európai fősodratú balliberális oldal éppúgy támadja identitásunkat, mint ahogyan hazai baloldali eszmetársaik, akik maroknyi dollárért fordultak a nemzet ellen, és akikkel szemben - ugyanúgy, mint 1848-49-ben - meg kell védenünk gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunkat" - jelentette ki.
   
Szavai szerint úgy a teremtett világ, mint az európai keresztény kultúra áll ostrom alatt.
   
"Egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás, birodalomépítés zajlik, ami a normalitás értékei, az egészséges nemzeti identitás, a férfi és a nő élethosszig tartó szeretetkapcsolatán nyugvó családok, a szellemi és lelki értelemben is egészséges gyermekek, a keresztény kultúra és örökség megőrzése és továbbadása, a hit védelme ellen vívott háborút jelenti" - fogalmazott az államtitkár.
   
Hangsúlyozta: ez a támadás még sosem volt ennyire veszélyes, mint napjainkban. Pusztító háború árnyékában, elhibázott szankciós politika kiváltotta nehézségek közepette akarják "ránk erőltetni ezt a nihilista kulturálatlanságot".
   
"De megvívjuk harcunkat szuverenitásunkért, megvívjuk harcunkat ugyanúgy, mint 1848-49-ben megvívtuk hőseink vezetésével" - mondta.
     

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó