Kennedy plusz egy
„Az egész világon szembe kell néznünk egy masszívan egységes és könyörtelen összeesküvéssel, amely elsősorban rejtett módszerekkel növeli a befolyási övezetét: beszivárgással a megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, inkább éjszakai gerillákkal, mintsem katonákkal nappal."
2023. október 19. 21:51

abc news

Újabb Kennedy bukkant fel az amerikai belpolitikában, és az USA-elnöki székre pályázik. Függetlenként vesz részt a 2024-es amerikai elnökválasztáson Robert F. Kennedy Jr., aki korábban demokrata színekben jelezte indulását. Pártja azonban egy szenilis politikust indít.

Kennedyként elnöki székre pályázni rizikós.

Az igazi Kennedy elnök 1961-ben fogalmazta meg: „Az egész világon szembe kell néznünk egy masszívan egységes és könyörtelen összeesküvéssel, amely elsősorban rejtett módszerekkel növeli a befolyási övezetét: beszivárgással a megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, inkább éjszakai gerillákkal, mintsem katonákkal nappal."

A politikust két éven belül nyilvános kivégzésben részesítették.

Vajon Kennedynek milyen élményei lehettek, amelyek alapján jelzését megfogalmazta; milyen felületeken és hogyan érintkezett azzal a bizonyos könyörtelen összeesküvéssel? Telefonhívásokat kapott? Titkársága bekapcsolta a hívást az ovális irodába, ahelyett, hogy bontotta volna a vonalat? Pezsgős fogadásokon lépett oda hozzá egy mosolygós alak, s adott át tömör üzenetet? Netán leveleket küldtek? Munkatársak, családtagok követítésével jött a fenyegetés?

Talán előkerülnek majd naplófeljegyzések valamikor.

A mostani Kennedytől barátainak meg kell kérdezniük: óvatosan közlekedik-e emeletes nyomdaépületek közelében? Nehogy egy Oswald leskelődjön valamely ablak mögül.

Noha Paul Johnson angol történész a Kairosz által háromszor is kiadott A modern kor című sikerkönyvében is megírja, hogy Kennedynek rendszeres kapcsolata volt egy prostituálttal – nővel! –, ennek ellenére a karaktergyilkosságot érdemben meg sem kísérelték ellene – amiként később Nixonnal, nem nőügy ürügyén ezt megtették –, hanem rögtön a fizikai semlegesítéssel éltek.

A modern kor - A huszadik század igazi arca - XX Század Intézet

xx. század intézet

Külön a brutális jellegnek vajon mi lehetett akkor a nyilvánosságnak szánt üzenete?

A mai ifjú Kennedynek eleve lehetetlenné teszik, hogy eséllyel induljon, az igazi esélyesre, a legutóbb választási csalással megbuktatott volt elnökre pedig jogi terrort zúdítanak, Putyin ellen egy önmagát bíróságnak nevező, a kozmopolita struktúra által pénzelt NGO ad ki elfogatóparancsot, hazánkat pedig azok vádolják jogállami deficittel, akik önmaguk súlyos jogsértéseket követnek el.

Ráadásul leleplezetten korruptak is.

Ez már nem a Paul Johnson által megénekelt modern kor, ez már a XXI. század brutális valósága: a jogsértők jogi terrorja.

Miért feltűnően időszerű mégis a Kennedy által 62 éve megfogalmazott tétel: „Az egész világon szembe kell néznünk egy masszívan egységes és könyörtelen összeesküvéssel"?

Molnár Pál

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó