118 milliós kárt okozott Terézvárosnak a dollárbaloldal
Kovács Balázs hangsúlyozta, hogy Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármesternek és Terézváros "dollárbaloldali vezetésének" rendkívüli képviselőtestületi ülésen kell tisztáznia, hogy "ki a felelős" a történtekért.
2023. október 21. 21:29

Kovács Balázs, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke (b) sajtótájékoztatót tart, mellette Lindmayer Viktor (Fidesz-KDNP), a VI. kerület önkormányzati képviselője a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal épületénél 2023. október 21-én. A tájékoztatón elmondták, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint súlyos jogsértések történtek a VI. kerületi önkormányzat beruházásainál. MTI/Lakatos Péter

Súlyos jogsértések történtek a VI. kerületi önkormányzat beruházásainál a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint - hívta fel a figyelmet Kovács Balázs, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a közbeszerzési bírsággal és kötbérrel, valamint az elvesztett európai uniós forrásokkal együtt már 118 millió forintos hátrányt okozott a "dollárbaloldali vezetés" a kerületieknek. "További kár érheti még a terézvárosiakat a folyamatban lévő eljárások kapcsán" - fűzte hozzá.
   
Kovács Balázs hangsúlyozta, hogy Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármesternek és Terézváros "dollárbaloldali vezetésének" rendkívüli képviselőtestületi ülésen kell tisztáznia, hogy "ki a felelős" a történtekért.
   
A politikus szerint Soproni Tamáséknak többek közt arra is választ kell adniuk, hogy milyen módon lesz megtérítve az okozott kár, miért hagyták figyelmen kívül a jogsértésekre való korábbi figyelmeztetéseket, miért mondtak le 35 millió forint jogszerű kötbérről, más esetben is csak a kötbér négy százalékát kérték-e el, illetve hány esetben módosították utólag a közbeszerzési szerződéseket.
   
Kovács Balázs jelezte: a rendkívüli ülést jövő keddig kellene összehívnia Terézváros polgármesterének, de "erre a meghívó a mai napig nem érkezett meg".

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó