Konferencia-liga - Genk - Ferencváros: null-null
A Fradi kiváló játékosai ma ügyetlenek voltak. Így is fölényt érzékeltettek, de a Genk volt a harcosabb. A Belgiumban mutatott koncentrációhiány két pont elvesztését jelentette a Fradinak.
Utoljára frissítve: 2023. október 26. 23:20
2023. október 26. 20:49

A ferencvárosi Sigér Dávid (j) és Maarten Vandevoordt, a belga csapat kapusa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzésen a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda egy kapufáig jutott el. Az FTC ezzel a döntetlennel, öt ponttal a második helyen áll a csoportban.
Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Konferencia-liga, csoportkör, 3. forduló:
F csoport: Genk (belga)-Ferencvárosi TC 0-0
---------------------------------
Genk, v.: Aleksandar Stavrev (északmacedón)
kiállítva: Arokodare(93.)
sárga lap: Arteaga (29.), el-Hanúsz (59.), illetve Botka (40.)

Genk:
-----
Vandevoort - Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga - Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz - Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)


Ferencvárosi TC:
----------------
Dibusz - Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) - Sigér, Makreckis - Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos - Pesic (Lisztes, 73.)

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.
Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban.
A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.
Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő - Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása -, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig.
A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte.
A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata - a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után -, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.
    

Régebbi magyar játékosokat üdvözöltek

Rendkívül barátságos hangulatban készültek a szurkolók a 21 órakor kezdődő Genk-Ferencváros Konferencia-liga összecsapásra, amely előtt a hazai drukkerek a klub korábbi magyar játékosaival is találkozhattak.

Brockhauser István, Köteles László és Tőzsér Dániel az egyesület meghívására érkeztek Belgiumba, és az összecsapás előtt a stadion mellett található szurkolói zónában találkoztak a Genk-rajongókkal.
   
A három magyar futballista rendkívül népszerű volt. Hosszú, tömött sorokban várakoztak a kékbe öltözött belga drukkerek, volt olyan szurkoló aki az egykori bajnoki címet megörökítő újságot hozta magával, és íratta alá korábbi kedvenceivel, de a magyaroknak sálakat és mezeket is "szignózniuk" kellett.
   
Az FTC szimpatizánsai egy órával a kezdés előtt már a stadionban hangoltak. Közben nyilvánosságra hozták a kezdőcsapatokat is, és kiderült, hogy a magyar bajnoknál Aleksandar Pesic helyettesíti a sérült Varga Barnabást. A vendéglátóknál ott van a csapatban a korábbi ferencvárosi futballista, a ghánai Joseph Paintsil.

 


   
A ferencvárosi Marquinhos (j) és Christopher Bonsu Baah, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzésen a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

    Az Ferencváros összeállítása:

Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Sigér, Makreckis - Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos - Pesic

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A székelyföldi Nagymedesér
    "Nagyon fontos, hogy helyi szinten, megyei szinten és országos szinten is ott legyenek az erőink, hiszen csak így tudjuk a magyarság érdekében az érdekképviseletet, politikai képviseletet ellátni. Ugyanennyire fontos, hogy mi, magyarok egymást erősítsük az Európai Unióban" - mondta Potápi Árpád.
  • Kritikus állapotban a szlovák kormányfő – Videók!
    A helyszínen három-négy lövés dördült, majd a Denník N hírportál helyszíni tudósítója azt látta, hogy a kormányfő testőrei felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik. A Plus7Dní híroldal információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések.
  • Szlovák baloldali költő a merénylő
    Három versgyűjteményt írt - Sen rebela, Diptych, Osy. 2010-ben jelent meg Az áldozat üzenete című regénye, 2015-ben pedig könyve jelent meg a romákról - Efata. 2015-től a Szlovák Írók Szövetségének tagja.
MTI Hírfelhasználó