Hungarofóbia az Európai Parlamentben
Bocskor Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar diákok szabadon választhatják meg felsőoktatási intézményeiket. Brüsszel azonban ezen választásuk miatt különbséget tesz közöttük. Senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a választott intézménye miatt - jelentette ki.
2023. november 7. 21:04

A korrupció és a hungarofóbia jelen van a széksorok között – wikipedia

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság a magyar fiatalokat a Brüsszel által kezdeményezett politikai csatározás áldozatává tette - jelentette ki Bocskor Andrea, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

Bocskor Andrea azzal összefügésben, hogy az Európai Parlamentben bemutatták az Európai Ifjúsági Esemény (EYE) jelentését, közölte: a dokumentum bizonyítja, hogy az európai fiatalok is fontosnak tartják a magyar diákok helyzetét.
   
"A megosztottságtól és konfliktusoktól hemzsegő világban az Erasmus+ programnak az egység és az együttműködés példájának kell lennie. Ezért is elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság a magyar fiatalokat a Brüsszel által kezdeményezett politikai csatározás áldozatává tette. A magyar diákokat, oktatókat és kutatókat érintő brüsszeli döntés igazságtalan és jogtalan" - fogalmazott.
   
Bocskor Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar diákok szabadon választhatják meg felsőoktatási intézményeiket. Brüsszel azonban ezen választásuk miatt különbséget tesz közöttük. Senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a választott intézménye miatt - jelentette ki.
   
A politikus hangsúlyozta: minden diáknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy részt vegyen nemzetközi csereprogramokban, mobilitási programokban, tekintet nélkül arra, hogy modellváltó vagy más egyetem képzésén vesz-e részt. "A magyar hallgatók egyetemválasztás szerinti megkülönböztetése komoly diszkrimináció" - emelte ki.
   

Bocskor Andrea arra figyelmeztetett, hogy a bemutatott Európai Ifjúsági Jelentés néhány pontját illetően félrevezető információkra is fel kell hívni a figyelmet.

Az Erasmus-források magyarországi felhasználása korábban soha egyetlen uniós intézmény számára sem volt aggályos. A magas rangú kormánytisztviselők pedig - figyelembe véve az Európai Bizottság aggályait - lemondtak kuratóriumi tagságukról. Az uniós bizottság azonban később új követeléseket terjesztett elő, amelyeket utólagosan kellett végrehajtani. Ez a jelentés szövegéből nem derül ki egyértelműen - hívta fel a figyelmet.
   
Bármely ország jogtalan kizárása az Erasmus+ és más EU-s programokból káros a programok alapvető értékeire nézve, így az inkluzivitásra, a sokszínűségre, az együttműködésre és az esélyegyenlőségre - tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
  • Magyar zarándokvonat Sepsiszentgyörgyön
    Székjelyföldi magyarjaink fogadták a Belső-Magyarországról érkezett zarándokvonatot Sepszszentgyörgyön. A nemzet egységét fejezi ki a pünkösdi együtt ünneplés.
MTI Hírfelhasználó