A határvédelem nemzetbiztonsági kérdés is
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában - írták.
2023. november 14. 19:51

police

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban - közölte honlapján a rendőrség kedden annak alkalmából, hogy újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába.

Hozzátették: ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett felajánlották támogatásukat a nyugat-balkáni országoknak. Azt írták, kétoldalú megállapodás alapján 2015 óta végeznek határőrizeti feladatokat elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában.
   
A Szerbiába induló magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.
   
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában - írták.
   
Közölték, a rendőri kontingens tagjai nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található útszakaszokon is. Jelezték, hogy a kontingens terepjáró szolgálati autókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.
   
A 35 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - áll a police.hu-n megjelent közleményben.
 

MTI; Gondola
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Senánszky Petra Európa-bajnok
    "Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el – mondta a bajnok.
  • Hazánk a világ egyik legbiztonságosabb országa
    Azt a fajta önvédelmi készséget módszeresen próbálják kiirtani az európai polgárokból, hogy megvédjék magukat az illegális migrációtól, a "no-go" zónáktól, a terrorizmustól, az egyre több áldozatot követelő merényletektől, "egy háborús helyzetbe sodródástól" - sorolta Rétvári Bence.
  • Milák Kristóf aranyérmes 200 méter pillangón
    A Honvéd klasszisnak győzelmét senki sem veszélyeztette, a középdöntős idején viszont csak bő két tizedet javított, de 1:54.43-mal így is megszerezte második aranyát a szerb fővárosban.
MTI Hírfelhasználó