A fundamentum Jézus Krisztus evangéliuma
Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.
2023. november 27. 21:40

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (j) Luther-Kálvin Emlékplakettet ad át Mészáros Józsefnek, a Barankovics Alapítvány kuratóriumi elnökének (b) az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. MTI/Lakatos Péter

A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma - jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt Protestáns Műhelyének 30 éves jubileumi ünnepségén hétfőn, Budapesten.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédet mond az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban.

Mint mondta, az evangélium fényében az egyházak reflektálnak a kor kihívásaira és megfogalmazzák társadalmi tanításukat. A katolikus egyház esetében ezek a pápai szociális enciklikák, a protestantizmus egyházai esetében ezt szociáletikának nevezik. Az egyházak szociális tanításából következik a kereszténydemokrata filozófia, ami már magában hordozza a politikai cselekvés irányát. Ennek mintegy aprópénzre váltása a kereszténydemokrata politika - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

 

Birkás Antal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Protestáns Műhely elnöke beszédet mond az idén 30 éves Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén.
   
Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.

Az ünnepségen Semjén Zsolt és Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke Luther-Kálvin Emlékplakettet adott át Mészáros Józsefnek, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

A Barankovics István Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke, Weisz Péter arra világított rá, hogy ma az izraeli hadsereg Gázában nem a Hamász ellen, hanem a kétezer éves kultúra megvédéséért harcol. Kifejezte, hogy az Európai Unió ma tévuton jár: nem erkölcsellenes, hanem egyszerűen hiányzik belőle az erkölcs. Az az erkölcsiség hiányzik, amelyet ma több magyar politikus zsidó-kereszténység néven nevez meg beszédeiben.

Nagy Lenke, a KDNP PM elnökségi tagja Ady szavaival bátorította a Protestáns Műhely ünnepi gyűlésének résztvevőit: Őrzők, vigyázzatok a strázsán. 

Dr. Békefy Lajos, a KDNP PM alapító taja arra bátorította a párt protástánsait, hogy a jövőt építsék: fiatalokat vonjanak be a beszélgetésekbe, idősebbek és fiatalok együtt folytassanak kerekasztal-társalgásokat. 

 

Békefy Lajos, a KNDP Protestáns Műhely alapító tagja beszédet mond az idén 30 éves Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén.

A jubileumi tanácskozást Káplán György énekművész dalokkal díszítette. 

MTI; Gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Választás – a háború vagy a béke között
    Brüsszel támogatja a háborút. De a többség minden háborúban szenved. És ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb. Ez június 9-e tétje. Ez a választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére - foglalta össze Orbán Viktor.
  • Megújult a csurgói Csokonai Közösségi Ház
    Latorcai Csaba közölte, a választás legfontosabb tétje, hogy béke, vagy háború lesz a kontinensen, a migrációpárti, vagy a bevándorlásellenes erők kerülnek többségbe, illetve az, hogy "megvédjük családjainkat és gyermekeinket a káros, identitászavaros és tudománytalan genderideológiától, annak erőszakos terjesztőitől".
  • Az MNB telefonszámait is klónozzák a kibercsalók
    A csalók az állítólagos „támadás” elhárítására állításuk szerint biztonságba helyeznék az áldozatok pénzét. Ehhez bizalmas banki adatait kérik el (például: bankkártyaszám, lejárat, cvc kód, PIN kód; internet- vagy mobilbanki jelszavak és megerősítő kódok); vagy megpróbálják rávenni az áldozatot, hogy utalja át „biztonságos” – valójában a csalók által kezelt – számlára a pénzét.
MTI Hírfelhasználó