Vissza kell szorítani a dollárbaloldalt
Deutsch Tamás kiemelte, azzal, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését, "teljes a lelepleződés a dollárbaloldalon".
2024. március 8. 11:59

magyarnemzet.hu

Vissza kell szorítani "a dollárbaloldal európai parlamenti (EP-)reprezentációját", és az EP-választáson Magyarországon kizárólag olyan képviselőket kell választani, akik Brüsszelben is a magyar érdekek mellett állnak ki - mondta a Fidesz EP-frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Deutsch Tamás kiemelte, azzal, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését, "teljes a lelepleződés a dollárbaloldalon".
   
A Fidesz politikusa szerint világossá vált: nyilvánvaló hazugság és valótlanság, hogy Magyarországon bármiféle jogállamisági probléma lenne, amire hivatkozva felfüggesztették az országnak járó uniós források kifizetését.
   
Mint mondta, az érintettek ismerik be, hogy "nincsnek jogi kérdések, csupán jogi köntösbe öltöztetett politikai támadások vannak", és ezek anyagát a dollárbaloldal képviselői szállították.
   
Deutsch Tamás hozzátette: ezért kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy áttekintsék, milyen lépéseket lehet tenni a Magyarországgal szembeni rosszindulatú, magyar EP-képviselők által indított politikai támadások elhárítása érdekében.
   
A Fidesz EP-képviselőcsoportjának vezetője beszélt arról is: bízik abban, hogy az EP-választáson jelentős jobboldali előretörés lesz, és a mainál jóval nagyobb mandátumlétszámból olyan politikai architektúra jön létre - akár egy nagy, egységes jobboldali frakcióval -, amely gyökeresen és nagyon jelentős mértékben át tudja alakítani az európai politika működését.
   
Ez nem arról fog majd szólni, hogy a brüsszeli intézmények hogyan támadják a tagállamokat, hanem arról, hogyan tudják az egymással együttműködő szuverén nemzetállamok közös fellépését jól megszervezni - fogalmazott Deutsch Tamás.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Jakab István: június 9-én eldől Európa sorsa
    A mezőségi községben első alkalommal szervezett búzaszentelést a Pro Agricultura Egyesület, mely 2022-től csatlakozott a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű programhoz.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
MTI Hírfelhasználó