Lavrov „örökre" szóló jövendőmondása
A Krím és Szevasztopol Oroszország szerves része, és hovatartozásuk kérdése örökre lezárult – jövendölte Szergej Lavrov
2024. március 16. 21:40

u.s.-ukraine foundation

A Krím és Szevasztopol Oroszország szerves része, és hovatartozásuk kérdése örökre lezárult – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton a félsziget Oroszországgal való újraegyesítésének 10. évfordulója alkalmából tartott videobeszédében.

"A Krím és Szevasztopol hovatartozásának kérdése lezárult. A félsziget Oroszország szerves része" - hangsúlyozta a vezető diplomata.

A Krímnek egyértelmű kilátásai vannak a további fejlődésére, Oroszország pedig számos Ukrajnától örökölt problémát megoldott – mutatott rá Lavrov.

"Az elmúlt évek során számos Ukrajnától örökölt probléma megoldódott. A krími lakosok további fejlődésük egyértelmű kilátásaival bizalommal és optimizmussal tekinthetnek a jövőbe" - tette hozzá.

"Tíz évvel ezelőtt, 2014. március 16-án a krími lakosok önállóan és tudatosan határozták meg jövőjüket, miután újra egyesültek Oroszországgal. Gratulálok a félsziget lakóinak az Oroszországgal való történelmi újraegyesítés évtizedéhez. Egészséget, jó közérzetet, jólétet kívánok nekik és minden jót” – mondta Oroszország vezető diplomata.

tass.com
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó