Lerakóban a liberális szélsőség
Az egykori szabaddemokratákkal folytatott küzdelmünk sok mindenre megtanított bennünket. Megtanított arra, hogy hazánkban vannak olyan erők, amelyek sokkal körmönfontabbak a kommunistáknál. Ügyesebben álcázzák magukat, mint a kaméleonok, s ha szemfényvesztő trükkökkel hatalomra jutnak, nagyon gyorsan irányt változtatnak, s kimutatják a foguk fehérjét. Ez pedig a nemzet cserbenhagyása, idegen érdekek gátlástalan kiszolgálása – részletezi Bánó Attila.
2024. március 22. 08:54

Illuzsztráció: childexploitationeastmidlands

Orbán Viktor hangsúlyozta, a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. “El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára, ahogy a kommunistákat is elzavartuk” − jelentette ki a miniszterelnök. Bánó Attila publicistának tett föl kérdéseket a Gondola.

– Szerkesztő úr, a Soros György-féle birodalom, és a brüsszeli bürokraták hatalmas pénzzel rendelkeznek, korrumpálni tudnak újságírókat és politikusokat. A keresztény erők oldalán „csak” az igazság van. Mi magyarok ezt az SZDSZ-szel folytatott önfeláldozó küzdelmünkben már tapasztaltuk. Az akkor megszerzett tudásunk ma hogyan hasznosulhat?

– Szerkesztő úr megállapítását annyiban kiegészíteném, hogy nem csak az igazság van a mi oldalunkon, hanem a tehetség is. Pontosabban az a fajta, becsülettel párosuló tehetség, amely kiáll az igazságért, a számunkra oly fontos kereszténység igazáért. Mert tehetségek szép számmal akadnak a balliberális-globalista térfélen is. Ők főként olyan megvásárolt emberek, akiket felfedezett, megkörnyékezett és saját szolgálatába állított a pénzbirodalom. Kiváló képességű szellemi nagyságok akadnak köztük, csak hát ők zsoldosok, akik nem a népüket, a nemzetüket, a kereszténység ügyét szolgálják, hanem a kenyéradó gazdáiknak igyekeznek megfelelni.

Az egykori szabaddemokratákkal folytatott küzdelmünk sok mindenre megtanított bennünket. Megtanított arra, hogy hazánkban vannak olyan erők, amelyek sokkal körmönfontabbak a kommunistáknál. Ügyesebben álcázzák magukat, mint a kaméleonok, s ha szemfényvesztő trükkökkel hatalomra jutnak, nagyon gyorsan irányt változtatnak, s kimutatják a foguk fehérjét. Ez pedig a nemzet cserbenhagyása, idegen érdekek gátlástalan kiszolgálása.

Végső soron hálásak lehetünk nekik, mert a velük folytatott küzdelem megedzett bennünket és hozzásegített annak a rendhagyó harcmodornak az elsajátításához, amely ma szinte csak a magyarokat jellemzi Európában. Ennek a harcmodornak fontos eleme, hogy a nemzeti-keresztény irány vezetői nem engednek a kísértésnek, nem adják el magukat a nemzetközi kufároknak, miként az a nyugati balliberális politikusok esetében látható.

– A kommunistákat sajnos nem zavartuk el, ott ülnek a parlamentben és gyűlölködnek. Miért kell őket nagyon is komolyan vennünk?

– A kommunisták, illetve szellemi örököseik valóban ott ülnek a magyar parlamentben, gyakran szégyent hozva a nagy hagyományú Tisztelt Ház tekintélyére és méltóságára. Nem szabad lebecsülnünk őket, mert komoly eredményeket képesek felmutatni a hazudozás, a zavarkeltés, a botrányokozás, a lázítás terén, s e téren nagy gyakorlatuk van, hiszen ezt tették már az első világháború előtt és alatt is. Ilyen módszerekkel könnyen befolyásolható a választók egy része, mert elég felmutatni egy-egy kifogásolható kormányzati intézkedést – hibátlan kormányzás nem létezik −, lesznek, akik ebből általánosító következtetésekre jutnak. A választók többsége szerencsére nem csak a fát, hanem az erdőt is látja.

Mert biztos, hogy a nemzeti oldalon is akadnak karrieristák, vannak, akik tisztességtelen módon gazdagodnak, de ha ezek a jelenségek olyan mértékűek lennének, ahogyan azt az ellenzék hirdeti, akkor a gazdaság növekedési üteme megállna és bekövetkezne egy olyan hanyatlás, mint amit Gyurcsány Ferencék regnálása idején tapasztaltunk. Erről viszont szó sincs. A magyar gazdaság a nyugati hitelminősítők szerint is felívelő tendenciát mutat. A magyarok életszínvonala növekszik, a kormány családpolitikája, egyházakat és határon inneni és túli magyar közösségeket támogató tevékenysége példaértékű.

Bánó Attila – archív

– Tiszta kéz, forró szív, hideg fej – ez kell a keresztény politikához Antall József szerint. Sajnos az innováció sem nélkülözhető. Ez utóbbi előtt miképpen lehet kaput nyitni?

− Az innováció, vagyis a kreatív ötletek gyakorlati megvalósításának folyamata összeegyeztethető a keresztény politikával. Nem elfogadható az a nézet, amely szerint az innováció és a neoliberális szemlélet édestestvérei egymásnak. Nem! Éppen a mai, jól működő magyar keresztény-nemzeti társadalmi modell a bizonyíték arra, hogy a haladást nem sajátíthatja ki a balliberális oldal. Az innováció része az életünknek.

A magyar modellt ma hatalmas erők támadják. Éppen a haladó volta miatt. Nyugaton az ellenfeleink pontosan tudják, hogy a hazug, nemzetárulásra épülő, a nemzetközi pénzvilág központosított uralmát garantáló hatalmi rendszer eresztékei recsegnek-ropognak. Ennek a globalista építménynek a romba döntése csak idő kérdése, de ebben ugyanúgy fontos szerepünk lesz, miként a kommunista világrend megdöntésében is az volt. Azt hiszem, ez már a magyarság elkerülhetetlen küldetése és sorsa.

Molnár Pál  

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó