Vízszentelés
A népszokás szerint a nagyszombati szenteltvízből inni adnak a krónikus betegségben szenvedőknek és a beteg állatoknak is, valamint a házat és a gazdasági épületeket is meglocsocsolják vele, hogy a természeti károk ellen védje azokat.
2024. március 30. 21:36

Sebestyén Péter plébános vizet szentel nagyszombaton Erdélyben, a csíkszenttamási templom udvarán 2024. március 30-án. A népszokás szerint a nagyszombati szenteltvízből inni adnak a krónikus betegségben szenvedőknek és a beteg állatoknak is, valamint a házat és a gazdasági épületeket is meglocsocsolják vele, hogy a természeti károk ellen védje azokat. MTI/Veres Nándor

 

A vízszentelés hagyománya a kereszténységet közelebb hozza a köznapi emberekhez, azokhoz, akik derekas munkájukkal fenntartják a társdalmat, a nemzetet. 

Helybeliek megszentelt vizet töltenek palackokba nagyszombaton Erdélyben, a csíkszenttamási templom udvarán 2024. március 30-án.

MTI
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó