Most telitalálat a Békement elnevezése
A résztvevők közül többen "Hajrá Magyarország!", "Fidesz", "Szavazz! Június 9.", "No war, No gender, No migration" feliratútáblákat, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, illetve megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.
Utoljára frissítve: 2024. június 1. 15:32
2024. június 1. 13:26

A drónnal készült képen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak az Id. Antall József rakparton 2024. június 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt

Fél négy előtt pár perccel konferálták színpadra a kormányfőt, Orbán Viktor azzal kezdte: a jóisten áldását kérte a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború árnyékban, jogaiktól megfosztva várják a háború végét.

Veletek vagyunk” – üzente a miniszterelnök, majd azzal folytatta, nincs már messze a nap, amikor sorsuk jobbra fordul.

Orbán Viktor üzent merénylet után lábadozó szlovák kollégájának, a miniszterelnök szerint Robert Ficót azért lőtték meg, mert a béke pártján állt, de vissza fog térni.

Várunk vissza Robert, gyógyulj meg mihamarabb!” – közölte a kormányfő. 

 

Himnusz, Kossuth-nóta...

Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet szombat délután három óra előtt a margitszigeti Alsó-nagyrétre. Amikor a menet eleje az Alsó-nagyrétre ért, a vége még az Országháznál járt a szemerkélő esőben.

Menet közben a Himnuszt és a Kossuth nótát is énekelték, a tömeg a "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!", a "Hajrá Fidesz!" valamint az "árad a Duna, apad a Tisza" jelszavakat is többször skandálta.
   
A nemzeti színű mellett, székely, német és svéd zászlók is feltűntek a menetben.

 

A legnagyobb magyarról elnevezet térről indult a menet

Elindult a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet szombat délután a fővárosi Széchenyi térről a Lánchíd pesti hídfőjétől. A Békemenetet idén a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval rendezik meg.

A Békemenet az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonul a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.
   
Az esőben gyülekezők a rakpart Akadémia és szállodasor közti területén álltak, valamint a téren, a környező utcákban, a rakparton és a Lánchídon is várakoztak a szimpatizánsok.
   
A résztvevők egy " NO WAR " feliratú molinó mögött sorakoztak fel.
   
A molinó mögötti tömegben feltűnt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt publicista, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a CÖF alapítója, Stefka István újságíró, Széles Gábor vállalkozó, Fásy Ádám előadóművész, Pataky Attila énekes is.
   

A résztvevők közül többen "Hajrá Magyarország!", "Fidesz", "Szavazz! Június 9.", "No war, No gender, No migration" feliratútáblákat, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, illetve megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.

A drónnal készült képen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak a Margit hídon 2024. június 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó