Össznyugati-transzatlanti békekoalíció – Videó!
A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott, tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! - hangoztatta Orbán Viktor.
2024. június 1. 18:35

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

 Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció - mondta a miniszterelnök szombaton Budapesten a Békemenet résztvevőinek. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, "ha mind elmegyünk és mind szavazunk".

A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell - fűzte hozzá.
   
Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és "egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót".
   
Orbán Viktor azt mondta, "ősszel az amerikaiak békepárti elnököt választhatnak és velük összehozhatjuk az össznyugati-transzatlanti békekoalíciót"; az év elején még "kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk" az egész nyugati világban.

 

sziget
   

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott, tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! - hangoztatta.

hirado.hu/Horváth Péter Gyula
 

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A brüsszeli korrupt slepp átmentette magát
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • Magyar űrkabin
    A SpaceBuzz első pilot programja nemzetközi (holland, francia, olasz, magyar) együttműködésben, az Erasmus+ támogatása mellett jött létre, és azóta több mint száz hazai és határon túli iskola több mint 5500 tanulója vett részt benne.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
MTI Hírfelhasználó