A demokrácia védené Európát a migránsinvázió ellen
Bakondi György a közelmúltban Németországan történt késes támadással kapcsolatban azt mondta: most először érhető tetten, hogy a merénylő politikai alapon választott célpontot, mert az afgán férfi migrációellenes aktivistát támadott meg. Az incidensben egy rendőr életét vesztette - fűzte hozzá.
2024. június 5. 08:55

wikipedia

Kulcsfontosságú az illegális migráció szempontjából az európai parlamenti (EP) választás - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Bakondi György úgy fogalmazott, ha a szuverenista, konzervatív erők nagyobb arányban lesznek jelen az EP-ben és az Európai Bizottságban, akkor az európaiak biztonságát és a migrációt érintő szabályok felülvizsgálhatók lesznek, és új szabályok léptethetők életbe.
   
Az európai emberek a közbiztonság romlása és a szociális igazságtalanságok miatt ma már másként ítélik meg a bevándorlás kérdését - mondta a belbiztonsági főtanácsadó. Ezért hangoztatja a EP és az Európai Bizottság azt, hogy a migrációs paktummal megoldották az illegális migráció ügyét - tette hozzá.
   
Véleménye szerint ideológiai megfontolások és a kettős mérce alkalmazása jellemezte az Európai Bizottság működését az elmúlt időszakban. Példaként említette, hogy Litvániában az uniós forrásból épült határkerítésről Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke elismerően szólt, és azt mondta, hogy az a demokráciát védi. Ezzel szemben a magyar kerítésre 2015 óta rendszeresen büntetést szab ki az unió - emelte ki. Hozzátette, hogy Magyarországgal szemben jelenleg is bírósági eljárás zajlik, amiért nem engedi be az illegális migránsokat, a büntetést pedig június 9. után hozzák majd nyilvánosságra.
   
Bakondi György a közelmúltban Németországan történt késes támadással kapcsolatban azt mondta: most először érhető tetten, hogy a merénylő politikai alapon választott célpontot, mert az afgán férfi migrációellenes aktivistát támadott meg. Az incidensben egy rendőr életét vesztette - fűzte hozzá.
   
Beszélt arról is, hogy átrendeződés tapasztalható a balkáni útvonalon, a fő irány jelenleg Bosznia-Hercegoniva, Horvátország, Szlovénia és Olaszország.
   
Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kifejtette, hogy az embercsempészek számára továbbra is jó üzlet az illegális migráció, a jelenlegi uniós politika pedig arra ösztönzi a migránsokat, hogy útnak induljanak.

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A brüsszeli korrupt slepp átmentette magát
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • Magyar űrkabin
    A SpaceBuzz első pilot programja nemzetközi (holland, francia, olasz, magyar) együttműködésben, az Erasmus+ támogatása mellett jött létre, és azóta több mint száz hazai és határon túli iskola több mint 5500 tanulója vett részt benne.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
MTI Hírfelhasználó