A hazájuk ellen fordulókat a választók megbüntetik
A magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn hajnalban az önkormányzati és európai parlamenti választások eredményét értékelve a fővárosi Bálnában.
2024. június 10. 01:50

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) a Fidesz-KDNP európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Bálna Honvédelmi Központban 2024. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén.

Orbán Viktor elmondta, az önkormányzati és európai parlamenti választáson 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. A demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord - értékelt.
   
Gratulált az Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, amely "öldöklő küzdelemben" elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot, majd hozzátette: Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, és mind a kettőt megnyerték.
   
"Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn hajnalban az önkormányzati és európai parlamenti választások eredményét értékelve a fővárosi Bálnában.

Nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak, mindegyiket leszavazták - fogalmazott.
   
A kormányfő megköszönte a Fidesz és a KDNP aktivistáinak azt "a fantasztikus munkát", amit az elmúlt hatvan és az utolsó néhány napban véghez vittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig európai rekord is marad, talán nem hosszabb ideig, mint két évig - jegyezte meg Orbán Viktor.
   
Azt üzente híveiknek, az önkénteseknek, aktivistáknak, "talpasaiknak, az utcai harcosainak", hogy legyőzték a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogják őket győzni.

Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak - értékelte az európai parlamenti választás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő éjjel, a kormánypártok eredményváróján a Bálna Honvédelmi Központban.

A kormányfő azt mondta: az európai parlamenti választás üzenete, politikai tartalma úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték; békét akarnak, ha a háború és a béke között kell választani, akkor a békét választják.
   
Hozzátette: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Szavai szerint azt tudja vállalni a kormányfőként: a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborúból.
   
"Összegezve az európai parlamenti választás eredményét, ezt egy táviratban tudjuk elküldeni Brüsszelbe, ami így hangzik: migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel, stop" - fogalmazott.
   
Megjegyezte: a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében "írta ki a magyar történelemből a Momentumot".

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
MTI Hírfelhasználó