Tudnak egymásért küzdeni a mieink – Videó!
"Marco Rossival ez a közösség nagyon jól kialakult, ez az ereje a mostani válogatottnak. Vannak egyéniségek is, persze, de azok voltak korábban is. A mostani csapatban mindenki küzd a másikért és saját magáért, az utolsó pillanatig nem adjuk fel, küzdünk, és ha kell, csúszunk-mászunk" - beszélt a nemzeti együttes erejéről a harmadik Eb-jére készülő futballista.
Utoljára frissítve: 2024. június 13. 21:39
2024. június 13. 20:47

Dárdai Márton (b) és Fiola Attila, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a csapat sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 13-án. MTI/Illyés TiborFiola Attila szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a továbbjutással sikerülne felülmúlnia az előző Európa-bajnokságot, amelyen ő maga gólt szerzett az akkor világbajnok franciák ellen.

"Ha nyolcaddöntőbe jutunk, felülmúljuk az előző Eb-t. Azt gondolom, Németország kiemelkedik a csoportból, a másik három csapat hasonló minőséget képvisel. Szerintem ha a 16 között is pályára léphetünk, mindenki elégedett lesz. De most csak a szombati mérkőzésre összpontosítunk, mert meccsről meccsre kell haladnunk" - fogalmazott a Fehérvár FC futballistája.

video

Szerinte az első ellenfél, Svájc "nagyon kompakt", ami nem véletlen, ugyanis a keret 90 százaléka a Bundesligában játszik. Megemlítette azt is, hogy a két válogatott a 2018-as világbajnokság selejtezőjében azonos csoportban szerepelt, akkor "oda-vissza vertek minket", de úgy vélte, azóta sok minden megváltozott.
   
Fiola elérzékenyülve beszélt a maga mögött hagyott nehéz időszakról, ugyanis az előző szezonban előbb megsérült a térde, amelyet félrekezeltek, ezért visszatérése után is fájdalmai voltak, majd újra meg kellett műteni. Megemlítette a litvániai bokasérülését is, majd május elsején a kulcscsontja tört el, két nappal később pályafutása során immár hetedszer feküdt kés alá.
   
"Eleinte azt mondták, hogy ugrott az Eb... De szívós gyerek vagyok, ezért itt vagyok. Szombaton kijöttem a kórházból, kedden már az edzőteremben voltam. Persze, meccshiányom azért van" - mondta könnyeivel küszködve a 34 éves védő.
   
Az MTI érdeklődésére úgy vélekedett az előző két Eb-n is szereplő Fiola, hogy a csapategység még sosem volt ilyen jó.
   
"Marco Rossival ez a közösség nagyon jól kialakult, ez az ereje a mostani válogatottnak. Vannak egyéniségek is, persze, de azok voltak korábban is. A mostani csapatban mindenki küzd a másikért és saját magáért, az utolsó pillanatig nem adjuk fel, küzdünk, és ha kell, csúszunk-mászunk" - beszélt a nemzeti együttes erejéről a harmadik Eb-jére készülő futballista.
   
A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
  • Hajrá Barnabás
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Holnap – szerdán – kijöhet a kórházból a gólkirály.
  • Fejlesztjük a Liszt Ferenc légikikötőt
    A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.
MTI Hírfelhasználó