Senánszky Petra Európa-bajnok
"Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el – mondta a bajnok.
2024. június 22. 23:04

Az aranyérmes Senánszky Petra a női 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 22-én. MTI/Derencsényi István

Senánszky Petra országos csúccsal aranyérmet nyert 50 méter gyorson szombaton a belgrádi Európa-bajnokságon.

Az uszonyos úszásban többszörös világbajnok és Világjátékok-győztes, de már medencés olimpiai indulónak tekinthető Senánszky májusban, a Mare Nostrum-versenysorozat monacói állomásán felállított magyar rekordját egy századdal megjavítva, 24.56 másodperccel diadalmaskodott.

"Nagyon boldog vagyok, mert szerintem a párizsi olimpián ilyen idő kell majd mindenképpen a középdöntőbe jutáshoz. Ez a hely valahogy mindig jó dolgokat hoz ki belőlem, 2019-ben még uszonyos úszásban a világbajnokságon is szép sikereket értem el. Megmondom őszintén, már eléggé vártam a végét, mivel most kapok két nap pihenőt, mielőtt edzőtáborba megyek, a török tengerparton fogok pihenni" - nyilatkozta a harmincéves Senánszky, aki medencés úszóként első Eb-aranyát nyerte egyéniben.
   
Senánszky sikerét követően a versenyt félbeszakították a szakadó esővel és villámlással érkező vihar miatt.

    Eredmények:

    női 50 m gyors, Európa-bajnok:
    ------------------------------
   SENÁNSZKY PETRA 24.56 - országos csúcs
2. Teodora Draku (Görögország) 24.59
3. Julie Kepp Jensen (Dánia) 24.79
 

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A brüsszeli korrupt slepp átmentette magát
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • Magyar űrkabin
    A SpaceBuzz első pilot programja nemzetközi (holland, francia, olasz, magyar) együttműködésben, az Erasmus+ támogatása mellett jött létre, és azóta több mint száz hazai és határon túli iskola több mint 5500 tanulója vett részt benne.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
MTI Hírfelhasználó