A Paks nagy előnnyel utazhat Ciprusra
A magyar kupagyőztes európai szereplése nagy pofonnal kezdődött, mert az Európa-liga selejtezőjének első körében négygólos vereséget szenvedett az erdélyi másodosztályú Vajdahunyad együttesétől.
2024. július 31. 08:31

Papp Kristóf (j), a Paksi FC és Gyurcsó Ádám, a ciprusi AEK Larnaca játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A Paksi FC magabiztosan utazhat Ciprusra, mivel háromgólos előny birtokában lép pályára a csütörtöki visszavágón a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató AEK Larnaca vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A magyar kupagyőztes európai szereplése nagy pofonnal kezdődött, mert az Európa-liga selejtezőjének első körében négygólos vereséget szenvedett az erdélyi másodosztályú Vajdahunyad együttesétől, azóta viszont Bognár György vezetőedző csapata a tőle megszokott eredményes játékot mutatja. A Tolna vármegyei zöld-fehérek a vajdahunyadi riválist 2-0-ra felülmúlták a visszavágón, majd a harmadik számú európai sorozatba átkerülve az esélyesebb Larnacát verték 3-0-ra, az OTP Bank Liga hétvégi rajtján pedig úgy játszottak 2-2-t, hogy a házigazda Diósgyőr a hajrában mentett pontot.
   
A két héttel ezelőtti kudarc óta tehát három meccsen hét gólt szerzett a legutóbb bajnoki ezüstérmes Paks, amelynek az utóbbi években erőssége volt a hatékony támadójáték, s ezt most is bizonyítja. Az elmúlt öt évben kétszer is az Európa-liga csoportkörében szereplő Larnaca otthonában viszont a biztos védekezés eredményezhet továbbjutást, amire van is esély az első felvonáson mutatott szervezett futballal.
   
A Paks korábban még sosem találkozott ciprusi riválissal, ahogy a Larnaca sem magyarral. A párharc győztese a montenegrói Mornar és a szerb Radnicki csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben - az első mérkőzést odahaza a Radnicki nyerte 1-0-ra -, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.
   
A csütörtöki összecsapást a Duna 18 órától élőben közvetíti.
 

MTI; Gondola
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó