Lőw – Videó!
Lőw Zsolt arról is beszélt, hogy Thomas Tuchellel akadtak korábban surlódásaik, de végül közösen lettek sikeresek. Arra is magyarázattal szolgált, hogy 2020-ban miért nem tudta megnyerni a PSG a Bajnokok Ligáját. Arról is szó esett, hogy mi kellett a Chelsea nagy sikeréhez, illetve, hogy mit jelentett a Bayernnek Harry Kane szerződtetése. Természetesen Lőw Zsolt a magyar szövetségi kapitányi posztról és az újpesti kispadról is beszélt.
2024. szeptember 11. 18:19

m4sport

Jelenleg főállású apukaként éli a napjait Lőw Zsolt, aki legutóbb a Bayern Münchennél dolgozott Thomas Tuchel segítőjeként, de korábban a PSG másodedzője is volt, de a legnagyobb sikerét a Chelsea kispadján érte el, hiszen a londoniakkal Bajnokok Ligája-győzelemig jutott.

Az m4sport.hu-nak adott interjúban elmondta azt is, hogy élvezi ezt a nyugodt időszakot, hiszen át tudja gondolni azt az intenzív néhány évet, amit maga mögött hagyott. Lőw Zsolt világsztárokkal, például Neymarral, Mbappéval vagy éppen Thomas Müllerrel dolgozott együtt – elképesztő futballistáknak vezetett edzést.

„Nagy ugrás volt, amikor Párizsba kerültem, de a folyamatos építkezésnek köszönhetően nem ijedtem meg a feladattól, hanem egyszerűen csak elkezdtem dolgozni. De nekem is rá kell ébrednem arra, hogy mit is jelent a külvilág számára, amit elértünk. Látom, hogy sok embernek jelent sokat az, amit elértem. Egy intenzív periódus van mögöttem, jó most egy kicsit leállni. Az elmúlt évek arról szóltak, hogy három naponta ítélték meg a munkámat. Otthon kialakítottam magamnak vitrineket és beleraktam ereklyéket, mezeket, amiket a játékosok személyesen nekem dedikáltak. Ha reggel korán kelek, akkor ránézek ezekre és látom, hogy miért csinálom ezt az egészet.”


Lőw Zsolt elmondta azt is, hogy nem tud kiemelni egy dolgot, amit a labdarúgásnak köszönhet, hiszen a futball jelenti az egész életét. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy szerinte másban is sikeres tudott volna lenni.

low

„Az ember sokszor elgondolkodik az élete során, hogy ez-e az egyetlen út, amin végig kell menni. Sokszor megfordul a fejemben, hogy kipróbáljam-e magam másban. Amikor nagyon sokáig csinál az ember valamit, akkor rengeteg tapasztalatot felhalmoz. Nekem nagyon sokat adott a labdarúgás és ezt nem szívesen dobja el az ember és nem lehet kiszállni a robogó vonatból, ami jó irányba megy. Az emberben persze megvan a kíváncsiság, hogy tudnék-e másban is sikeres lenni. A feleségem megőrül, mert mindig vannak ötleteim, az egyedi bútortervezőtől az ingatlanmogulig nekem mindenféle elképzelésem volt. Kikötőt is szerettem volna már, a szívem csücske a Balaton. Aztán persze mindig az ész győz.”

Az egykori újpesti futballista elmondta, hogy a labdarúgáson kívüli életében is sikeres, hiszen korábban egy társával egy 90 lakásos lakóparkot hozott létre: „Ez boldoggá tett a futball mellett, de vannak olyan dolgok is, amikor melléfogok.”

A szakemberrel kapcsolatban rendszeresen felvetődik a hír, hogy visszatér Újpestre és segít nevelőegyesületének.

„Sosem felejtem el, amikor Kozma István, Katona György és Rostás Sándor odajött hozzám egy iskolai focin és megkérdezték, hogy lenne-e kedvem az Újpestben focizni. Kilenc éves voltam, 1988-ban igazolt le a klub és ott kezdődött a történetünk. Tizennégy évet töltöttem el Újpesten és mindig a szívemben lesz a klub. Mindig van megkeresés, tavasszal tárgyaltunk is. Mindig azon voltam, hogy amiben tudok, segítsek a klubnak és ez nem fog változni. Örülök, hogy rendeződött a tulajdonosi háttér.”

A volt futballista visszaemlékezett arra is, amikor Németországba szerződött és akkor az élvonalban szereplő Cottbus játékosa lett. Akkor a Kelet-Németországban született Eduard Geyer volt a csapat vezetőedzője. Lőw Zsolt mesélt a szakember módszereiről, amikor nem voltak mindig sikeresek, megesett, hogy egy jobban sikerült edzés miatt le kellett mondani a felkészülési mérkőzést.

A magyar szakember edzői karrierjét Ralf Rangnick indította el. A német szakember csak nehezen értette meg, hogy miért kell „cicázniuk” a játékosoknak az edzések elején – de Lőw Zsolt egy szakmai csellel Ausztriában és Németországban is bevezette ezt.

Persze nemcsak ebben működött együtt Rangnickkal.

„Volt egy úttörő elképzelésük a labdarúgásról, egy agresszív felfogást alkottak meg. Elindult egy folyamat, egy szakmai kommunikáció és elkezdtük fejleszteni a filozófiát és lett belőle egy e-book, ami folyamatosan bővült. Hat évig voltam részese ennek, fejleszthettem ezt a kiadványt, ami a Biblia volt nekünk. Elképesztő tudást halmoztunk fel.”

Ezek mellett Lőw Zsolt arról is beszélt, hogy Thomas Tuchellel akadtak korábban surlódásaik, de végül közösen lettek sikeresek. Arra is magyarázattal szolgált, hogy 2020-ban miért nem tudta megnyerni a PSG a Bajnokok Ligáját. Arról is szó esett, hogy mi kellett a Chelsea nagy sikeréhez, illetve, hogy mit jelentett a Bayernnek Harry Kane szerződtetése. Természetesen Lőw Zsolt a magyar szövetségi kapitányi posztról és az újpesti kispadról is beszélt.

m4sport
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó