A valaha volt legnagyobb hazai gyorsforgalmi útfelújítás kezdődik
2023. március 27. 17:01

Az Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai az M3 és az M7-es autópályán kezdik az úgynevezett szintrehozási munkálatokat. 2023-ban összesen 67 helyszínen dolgoznak majd. Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik húsvét után, április 12-én. Munkálatok lesznek az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon.

Idén 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren cserélik a régi, elöregedett, javításra szoruló burkolatot új aszfaltra, megújul a felső kopó-, és ahol szükséges, az alatta lévő kötőréteg is. Ha indokolt, a mélyebb szerkezeti részeket is javítják. A tervek szerint csak idén több mint 330 ezer tonna új aszfaltot terítenek le. A teljes szintrehozás három évig tart - tette hozzá az InfoRádióban Szimicsku László, a cég kommunikációs igazgatója.

"2025-ig országszerte 200 híd és felüljáró újul meg, köztük 4 nagyobb híd: a Rába (M1), az Oszlári Tisza híd (M3), a Köröshegyi völgyhíd (M7) és a Pentele híd (M8). 50-60 csomópontnál a vízelvezető rendszereket és az esetleges rézsűcsúszásokat is javítjuk. Emellett 30 pihenőt is felújítunk" - mondta a szakember. A pihenőkben javítják az épületek, mosdók tetőszerkezetét és a gépészetet is. Új bútorokat helyeznek el az elöregedett fa padok, asztalok helyett. Fákat ültetnek és szelektív hulladékgyűjtőket is kitesznek. Ahol szükséges, cserélik a vadvédő kerítést is az autópályák mindkét oldalán. A sosem látott mennyiségű munkát tartalmazó útfelújítása persze terelésekkel, forgalomkorlátozásokkal jár, de a cég szerint ezeket próbálják úgy időzíteni, hogy a lehető legkevesebb fennakadással járjanak. 

Az M7-en például a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között, előre tervezett munkálatok nem lesznek. Az aktuális munkálatokról a cég a Facebook-oldalán is tájékoztat.

InfoStart
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Fontos az erdélyi magyarok képviselete az EP-ben
    Ha az erdélyi magyarságnak nem sikerül képviselethez jutni az EP-ben, akkor ilyen hatékonysággal senki nem fogja az érdekeinket és az értékeinket védeni - fogalmazott Semjén Zsolt.
  • Voks 24 - Ma kezdődik a kampány
    Budapest, a magyarok fővárosa újra felelősen gondolkodó, a várost szerető, az önkormányzat irányításához értő politikus vezetése alá kerülhet, megszűnhet az elmúlt öt évben rengeteget ártó dilettantizmus.
  • A korrupt szélsőbal a rombolásban ügyködik
    Egy isten- és emberellenes elmélet, amely felszámolja az emberi méltóságot, megsemmisíti a személy identitását és ezáltal a végtelenségig befolyásolhatóvá teszi, felszámolja a házasság és a család értelmét, a nőiséget, az anyaságot… Manipulációval alakítja az életet, öngyilkosságba hajszol sokakat – jellemzi a gender-rögeszmét Aradszki András.
MTI Hírfelhasználó