Labdarúgó NB I - Liftezésre készülhet a Vasas
2023. május 6. 16:55

Noha matematikai esélye még van a nagy múltú fővárosi klubnak az első osztályban maradásra, már az NB II-re készülhet jó keretű együttes. A Vasas FC 1-1-es döntetlent játszott az Újpest FC otthonában a labdarúgó NB I 30. fordulójának szombati játéknapján.

Az angyalföldiek annak tudatában léptek pályára, hogy vereségük esetén matematikailag is biztossá válik a kiesésük az NB I-ből, de így erre ebben a körben csak akkor kerül sor, ha a MOL Fehérvár vasárnap nyer a vendég Mezőkövesd ellen.
 

    Eredmény, 30. forduló:

Újpest FC-Vasas FC 1-1 (1-1)
----------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 3880 néző, v.: Karakó

    gólszerzők: Andzulasz (42.), illetve Holender (37.)

    sárga lap: Urblík (26.), Holender (31.), Novothny (50.), Berecz (93.)

    Újpest FC:
    ----------
Nikolic - Kastrati (Borello, 79.), Andzulasz, Diaby, Antonov - Mack (Boumal, 57.), Onovo - Simon K. (Ambrose, 57.), Varga B. (Mörschel, 71.), Csoboth - Gouré (Pauljevic, 58.)

    Vasas FC:
    ---------
Uram - Szivacski, Otigba (Iyinbor, a szünetben), Baráth B., Silye - Hinora (Cipf, 83.), Berecz, Urblík (Hidi M., 83.), Szilágyi (Ódor, 60.) - Holender (Hidi P., 70.), Novothny

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő, mindkét csapat vezetett tudatos, kidolgozott támadásokat, így a gólhelyzetek sem maradtak el. A meccs harmadát követően fokozták az iramot a felek, előbb Nemanja Antonov veszélyeztetett szabadrúgásból, majd Hinora Kristóf ígéretes fejese következett, a 37. percben pedig megszerezte a vezetést a Vasas, miután Silye Erik beadását és Holender Filip lövését követően a labda Djordje Nikolic kapus lábáról a hálóba vágódott.
   
A folytatásban Hinora megduplázhatta volna a vendégek előnyét, de nem járt sikerrel, a túloldalon viszont Antonov szögletét Jorgosz Andzulasz fejelte a kapuba, ezzel egyenlített az Újpest. A hazaiak a vezetést is megszerezhették volna, de a válogatott Csoboth Kevin lövését Uram János kivédte.
   
A második félidő sokkal kevesebb helyzetet hozott, az iramból is visszavettek a csapatok és sok volt a hiba. A hosszabbítás perceiben mindkét együttes megszerezhette volna a győztes gólt, ám egyik oldalon sem jártak sikerrel a játékosok.
   
Az Újpest veretlenségi sorozata immár kilenc bajnoki meccs óta tart a Vasas ellen. Az angyalföldiek legutóbb 2016. április 2-án tudták legyőzni a lila-fehéreket.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Pintér Sándorral egyeztetett Szentkirályi Alexandra
    Karácsony Gergely nem gondoskodik a hajléktalanhelyzet megoldásáról. Emiatt egyre több helyen használhatatlanná válnak a közterek, a járművek, az aluljárók azért, mert mások életvitelszerűen ott tartózkodnak – leplezte le a jelenlegi városvezetőt Szentkirályi Alexandra.
  • Vallásos könnyűzene
    Az egyházi könnyűzene a hatvanas-hetvenes években Sillye Jenő vezetésével indult el Magyarországon, és akkor a tiltott kategóriába tartozott, ezért az egyházi zenekarok mind felszerelésben, mind lehetőségeikben háttérbe voltak szorítva, támogatást nem kaptak. Soltész Miklós hozzátette: a helyzet 2019-ben változott radikálisan, amikor a kormány úgy döntött, hogy a Kárpát-medencén belül segíti a vallásos könnyűzenei együtteseket.
  • A világ legnagyobb hadgyakorlata zajlik hazánkban
    Tóth Máté kiemelte, hogy a Magyar Honvédség Role 2-es moduláris, 50-60 fős személyzettel működő tábori kórházában - a harctérhez közel - már olyan ellátást kaphatnak a sebesültek, hogy onnan az Országos Mentőszolgálat segítségével az állami ellátóhelyekre szállíthatók.
MTI Hírfelhasználó