Fegyvercsempészésen tetten ért jordániai parlamenti képviselő
2023. május 7. 14:12

Izrael átadta a diplomáciai útlevél segítségével fegyvert csempésző, tetten ért jordániai parlamenti képviselőt Ammánnak - jelentette az izraeli közszolgálati rádió vasárnap.

Imad al-Advant mintegy kétszáz kézifegyver, valamint jelentős mennyiségű arany Ciszjordániába csempészése közben érték tetten az izraeli határőrök április 22-én a Husszein királyról elnevezett, Izrael és Jordánia közötti határállomáson.
   
Jeruzsálem és Ammán megállapodása nyomán vasárnap a politikus visszatérhetett Jordániába, hogy ott folytassák ellene a vizsgálatot, majd a bűntetőeljárást.
   
Izraelben tettenérése után kihallgatta a gyanúsítottat a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, amely feltárta, hogy a képviselő tavaly február óta már tizenkét alkalommal csempészett át diplomáciai útlevelével különböző dolgokat Izraelbe.
   

Imad al-Advan korábban madarakat, köztük galambokat, elektromos cigarettát, aranyat és fegyvereket szállított Izrael ellenőrzése alatt álló területekre jelentős összegekért cserébe. A Sin Bet jelentése szerint kihallgatása nyomán a jordániai biztonsági erők már letartóztattak több olyan személyt, akik kapcsolatban álltak a képviselő csempésztevékenységével.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó