Labdarúgó NB I - Legyőzte a Felcsútot a kupagyőztes Zalaegerszeg
2023. május 7. 17:14

A Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 30. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

A zalaiak az április 24-én vezetőedzőnek kinevezett Boér Gábor irányításával sorozatban harmadik tétmeccsüket nyerték meg, a bajnokságban egymás után másodszor nyertek.

NB I, 30. forduló:

Zalaegerszegi TE-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
---------------------------------------------
Zalaegerszeg, 2248 néző, v: Erdős

    gólszerzők: Ikoba (13.), Klausz (45+1.), illetve Colley (27.)

    kiállítva: Colley (91.)

    sárga lap: Mocsi (48.), Szendrei (86.), illetve Ormonde-Ottewill (37.), Colley (39., 91.), Szolnoki (72.), Spandler (97.)

    Zalaegerszeg:
    -------------
Demjén - Mocsi, Lesjak, Szafronov (Kálnoki-Kis, 65.) - Grezda (Szalay, 51.), Klausz (Szendrei, 51.), Bedi, Kovács B., Gergényi - Ikoba (Huszti, 76.), Ubochioma (Németh, 52.)

    Puskás Akadémia:
    ----------------
Markek - Szolnoki, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill (Kiss T., 81.) - Levi, Favorov, Corbu (Zahedi, 78.), Posztobányi (Bartolec, a szünetben), Komáromi (Gruber, a szünetben) - Colley

Sok kapura lövést hozó, jó iramú első félidőt láthatott a ZTE Aréna közönsége, amely ráadásul a szünetben a hazai vezetésnek is örülhetett. Az első gólt is a vendéglátók szerezték már a 13. percben, de a Puskás Akadémia alig negyedóra elteltével egyenlített. A félidő végét megnyomta a Zalaegerszeg, az egyre gyakoribbá váló próbálkozásaiból pedig épp a szünet előtt újabb gólt szerzett, így előnnyel vonulhatott pihenőre.
   
Fordulás után kissé leült a mérkőzés, alacsonyabbá vált az iram és helyzetekből is jóval kevesebbet alakítottak ki a csapatok. A folytatásban nem változott jelentősen a játék képe, a kaput sem a házigazdáknak, sem pedig a vendégeknek nem sikerült eltalálniuk, a színvonal ennek megfelelően nem volt olyan magas, mint az első 45 percben. A ZTE hatékonyan őrizte egygólos előnyét, a Puskás Akadémián pedig a cserék, a támadószellemű futballisták pályára küldése sem segített. A felcsútiak ráadásul a ráadás perceit már emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, és pont nélkül távoztak Zalaegerszegről.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó