Csapást mért egy orosz Szu–34-es Harkivnál
2023. május 8. 09:40

„Egy Szu–34-es vadászbombázó személyzete univerzális tervező és korrekciós légibombamodulokat használva csapást mért az Ivanivka falu közelében lévő külföldi zsoldosok ideiglenes állására” – közölte Szergej Zibinszkij ezredes, az orosz Nyugati Erők sajtóközpontjának vezetője. Az Oroszhirek.hu írta meg, hogy az univerzális tervező és korrekciós modult egy hagyományos szabadesésű bombához rögzítik, így az irányíthatóvá válik. A modulnak van egy összecsukható szárnya és kormánylapátjai, valamint egy olyan vezérlőrendszer, amely automatikusan a célhoz irányítja a bombát.

Egy ilyen eszközzel például egy hagyományos FAB–500-as légibomba nagy pontosságúvá válik. Zibinszkij azt is elmondta, hogy Kupjanszk irányában a Nyugat katonai csoportosítás katonái felfedezték és megsemmisítették az ukrán 14. önálló gépesített brigád és a 103. területvédelmi különítmény két szabotázs- és felderítőcsoportját. Továbbá, tette hozzá a tiszt, a harcosok megzavartak három kísérletet arra, hogy az ukránok egységeit Timkivka, Kiszlivka és Novovolinszk települések közelében lévő, előretolt állásokban forgassák.

Ezenkívül a sajtóközpont vezetője szerint a Veliki Burluk település térségében egy különleges műveleti egység észlelte és megsemmisítette az ellenséges Osza légvédelmi rakétarendszerét, amely a Lancet légvédelmi eszközt használta. Beszámolt még egy Mszta–Sz önjáró tüzérségi egység és egy 2SZ3 Akacija önjáró löveg megsemmisítéséről.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
  • Csempészhálózat felszámolását sürgeti a főtanácsadó
    Az embercsempészet nem magányos tevékenység, vannak felderítők, pihentetők, okmányhamisítók, járműbeszerzők és futárok is, de akik az egésznek a hasznát lefölözik, azok soha nem mennek a határ közelébe. Az ENSZ egyik jelentése szerint Európában az embercsempészek és a migránsok nagy része afgán.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
MTI Hírfelhasználó