Csapást mért egy orosz Szu–34-es Harkivnál
2023. május 8. 09:40

„Egy Szu–34-es vadászbombázó személyzete univerzális tervező és korrekciós légibombamodulokat használva csapást mért az Ivanivka falu közelében lévő külföldi zsoldosok ideiglenes állására” – közölte Szergej Zibinszkij ezredes, az orosz Nyugati Erők sajtóközpontjának vezetője. Az Oroszhirek.hu írta meg, hogy az univerzális tervező és korrekciós modult egy hagyományos szabadesésű bombához rögzítik, így az irányíthatóvá válik. A modulnak van egy összecsukható szárnya és kormánylapátjai, valamint egy olyan vezérlőrendszer, amely automatikusan a célhoz irányítja a bombát.

Egy ilyen eszközzel például egy hagyományos FAB–500-as légibomba nagy pontosságúvá válik. Zibinszkij azt is elmondta, hogy Kupjanszk irányában a Nyugat katonai csoportosítás katonái felfedezték és megsemmisítették az ukrán 14. önálló gépesített brigád és a 103. területvédelmi különítmény két szabotázs- és felderítőcsoportját. Továbbá, tette hozzá a tiszt, a harcosok megzavartak három kísérletet arra, hogy az ukránok egységeit Timkivka, Kiszlivka és Novovolinszk települések közelében lévő, előretolt állásokban forgassák.

Ezenkívül a sajtóközpont vezetője szerint a Veliki Burluk település térségében egy különleges műveleti egység észlelte és megsemmisítette az ellenséges Osza légvédelmi rakétarendszerét, amely a Lancet légvédelmi eszközt használta. Beszámolt még egy Mszta–Sz önjáró tüzérségi egység és egy 2SZ3 Akacija önjáró löveg megsemmisítéséről.

MTI
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • A Nyugat-Balkánnak már bent kellene lennie az EU-ban
    Orbán Viktor méltánytalannak és igazságtalannak nevezte, hogy azok az országok, amelyek évek óta dolgoznak azon, hogy érdemalapon tudjanak bekerülni az EU-ba, most hátrasorolást szenvednek el.
  • A remény szeretnénk lenni a társadalomban
    Mi, keresztények "hiszünk abban, hogy Isten örök boldogságra teremtett bennünket, és ebben várja a mi szabad közreműködésünket is" - fogalmazott a bíboros.
  • A közmédia nyelvéről a Montágh Testületben
    Blankó Miklós nyelvész, nyelvművelő a közmédia Édes anyanyelvünk című rádióműsoráról tartott előadást, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező, százéves műsor kiemelt szerepet tölt be a nyelvi szemléletformálásban és a normakijelölésben.
MTI Hírfelhasználó