U17-es labdarúgó Eb - A mieink megkezdték a felkészülés utolsó fázisát
2023. május 9. 12:51

Kilenc nappal a hazai rendezésű Európa-bajnokság kezdete előtt hétfőn megkezdte a felkészülés utolsó fázisát a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

Belvon Attila szövetségi edző 23 mezőnyjátékost és három kapust hívott meg a hétfőtől csütörtökig tartó edzőtáborba, amelynek végén a nemzeti együttes az Újpest U17/U19-es vegyes csapata ellen játszik edzőmérkőzést, majd kialakul a jövő szerdán kezdődő kontinensviadal végleges, 18+3 fős kerete.
   
"Az első hét egyik fontos feladata a ráhangolódás, valamint a szűk keret kijelölése lesz. A játékosok az edzéseken, az egymás közti játékokban és csütörtökön az edzőmérkőzésen bizonyíthatják, hogy helyük van az Eb-keretben" - mondta a magyar szövetség honlapján a szakvezető, aki elárulta, bizonyos taktikai elemeket már gyakorolnak ezekben a napokban, de a walesiek elleni nyitómérkőzésre csak a felkészülés második részében fókuszálnak.
   
A magyar válogatott jövő szerdán a walesiek ellen kezdi meg Eb-szereplését az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, három nappal később a lengyelekkel játszik a felcsúti Pancho Arénában, ahol május 23-án a csoportkör zárásaként az írek ellen lép pályára. A 16 csapatos Eb négy kvartettjéből az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe. A finálét június 2-án az MTK Budapest stadionjában rendezik, a tornáról a legjobb öt csapat kijut a világbajnokságra.

    A magyar válogatott kerete:

    kapusok:

Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia FC), Yaakobishvili Áron (FC Barcelona), Radnóti Dániel (Ferencvárosi TC)
    védők:

Girsik Attila (Vasas FC), Manuel Burghart (Ried), Umathum Ádám (Puskás Akadémia FC), Demkó Márton (El Paso), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia FC), Hornyák Csaba (Debreceni VSC), Kubicsek Levente (Puskás Akadémia FC), Mikolay Timóteus (ETO FC Győr)

    középpályások:

Kern Martin (Puskás Akadémia FC), Németh Hunor (FC Köbenhavn), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt), Somfalvi Bence (Puskás Akadémia FC), Bagi Ádám (Ferencvárosi TC), Vidnyánszky Mátyás (DAC)

    támadók:

Molnár Csaba (Vasas FC), Szabó Szilárd (Ferencvárosi TC), Simon Benedek (Budapest Honvéd), Bogdán Hunor (Tromsö), Kenesei Noel (MTK Budapest), Katona István (Illés Akadémia), Varga Zétény (Ferencvárosi TC), Földi Gergő (MTK Budapest)

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó