Hajmeresztő MLSZ-döntés Iváncsa futballklubja ellen
2023. május 9. 17:50

A labdarúgó NB III középcsoportjában listavezető Iváncsa KSE-től négy pontot levont a magyar szövetség (MLSZ) versenybizottsága.

A Magyar Kupában októberben a címvédő Ferencvárost búcsúztató Iváncsa vasárnap 4-2-re nyert a Kecskeméti TE II vendégeként, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán a második helyezett Hódmezővásárhellyel szemben, a játékosok mégsem ünnepelték bajnokként magukat. A klub arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MLSZ pontlevonása miatt a különbség egy pontra fog csökkenni - ez kedden be is következett -, így az elsőség vasárnap délután az Iváncsa-Hódmezővásárhely rangadón dőlhet el. Mivel a vásárhelyiek egy meccsel többet játszottak és ez lesz az utolsó mérkőzésük, a házigazdáknak a döntetlen is bajnoki címet jelentene.
   
Március 19-én, az Újpest FC II-Iváncsa KSE mérkőzésen a vendégeknél öt sárga lapos eltiltása miatt jogosulatlanul lépett pályára Suszter László, és mivel a találkozót megnyerték, a megszerzett pontjaikat, illetve egy büntetőpontot vont le a versenybizottság.
   
A félreértés abból adódott, hogy Suszter az első sárga lapját a Balassagyarmat ellen kapta, de azt az eredményt - a nógrádi csapat visszalépése miatt - törölték, a sárgája ennek ellenére érvényben maradt.
   
A keleti csoportban a továbbra is veretlen BVSC-Zugló már április közepén biztosította bajnoki címét, nyugaton pedig egy pont a Tatabánya előnye a Veszprémmel szemben a tabellán. Az NB III-as csoportgyőztesek idén nem jutnak fel automatikusan, mert az NB II létszámcsökkentése miatt osztályozót kell játszaniuk a másodosztály 16., 17. vagy 18. helyezettjével.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Jakab István: június 9-én eldől Európa sorsa
    A mezőségi községben első alkalommal szervezett búzaszentelést a Pro Agricultura Egyesület, mely 2022-től csatlakozott a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű programhoz.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
MTI Hírfelhasználó