Római tenisztorna - Fucsovics Márton sikere
2023. május 10. 17:26

Bondár Anna után Fucsovics Márton is bejutott a második fordulóba szerdán a római salakpályás tenisztornán.

A világranglistán 92. magyar a nyitókörben a szerb Filip Krajinoviccsal találkozott (74.) a Foro Italicóban, pályafutása során hatodszor. Az előző öt összecsapásból a zombori ellenfél hármat megnyert, legutóbb áprilisban mérkőztek meg egymással Monte-Carlóban, akkor a nyíregyházi teniszező két szettben győzött.
   
A római csata is Fucsovics szája íze szerint alakult, 47 perc alatt hozta az első szettet úgy, hogy csak egyszer veszítette el az adogatását. A folytatás még simább volt, a magyar válogatott vezére 5:1-re elhúzott, és innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely 1 óra 25 percig tartott.
   
Fucsovics ellenfele a 64 között a 17. helyen kiemelt ausztrál Alex De Minaur lesz.
   
A főtábla harmadik magyarja, az első 1000-es tornáján szereplő Marozsán Fábián - aki a selejtezőből indult - csütörtökön kezdi meg szereplését Rómában a francia Corentin Moutet ellen.

Eredmény:

1. forduló (a 64 közé jutásért):
-------------------------------
férfiak:

Fucsovics Márton-Filip Krajinovic (szerb) 6:4, 6:2

korábban:

nők:

Bondár Anna-Tatjana Maria (német) 6:4, 6:1
    

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó