Bajnokok Ligája - Kétgólos előnyben az Inter a Milan ellen
2023. május 10. 23:23

Az Internazionale 2-0-ra nyert városi riválisa, az AC Milan vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai első felvonásán.

A két együttes most találkozott 236. alkalommal - a BL-ben ötödször - és az Inter 88. alkalommal győzött, a legrangosabb európai kupasorozatban ugyanakkor két-két döntetlen és vereség után először tudott ellenfele fölé kerekedni.
   
A párharc visszavágóját jövő kedden újra a San Siróban rendezik.

    Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:

AC Milan (olasz)-Internazionale (olasz) 0-2 (0-2)
-------------------------------------------------
Milánó, v.: Jesús Gil Manzano (spanyol)

    gólszerzők: Dzeko (8.), Mhitarjan (11.)

    sárga lap: Krunic (45+1.), Tomori (64.), illetve Mhitarjan (45+1.)

    AC Milan:
    ---------
Maignan - Calabria (Kalulu, 82.), Kjaer (Thiaw, 59.), Tomori, Hernandez - Krunic, Tonali, Bennacer (Messias, 18.) - Saelemaekers (Origi, 59.), Giroud, Díaz (Pobega, 82.)

    Internazionale:
    ---------------
Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini, 78.), Mhitarjan (Brozovic, 62.), Dimarco (de Vrij, 70.) - Martínez (Correa, 78.), Dzeko (Lukaku, 70.)

    I. félidő:
    ----------
    8. perc: Calhanoglu bal oldali szögleténél Dzeko – két kézzel hátra rántva – megelőzte a védőjét és ellenfele mögül lábbal kinyúlva, bal belsővel nagy erővel, hét méterről a rövid felső sarokba lőtt (0-1).
    11. perc: Mhitarjan Dimarco beadására remekül érkezett középen a tizenhatos előterében, az átvétellel két Milan-védő között berobbant a büntetőterületre, majd 11 méterről magasan – a kapus mellével egy magasságban – középre lőtt (0-2).

A mérkőzést a Milan- és az Inter-szurkolók egész stadionos élőképe vezette fel, amely után a vendégek szinte sokkolták a hazaiakat: előbb Dzeko, majd Mhitarjan is gólt szerzett.

Dzeko egy birkózó mozdulattal lerántotta az előtte álló hátvédet, így jutott lövési lehetőséghez. A játékvezető azonban simán megadta a gólt.

Mhitarjan lendületesen előre törve jobb belsővel a labdával mellbe rúgta a kapust – a kapus azonban valamiért jobb alsó sarkos lövésre számított, és félreugrott a labda elől. A bőrgolyó pont mellbe találta volna, ha nem dobja el magát.

Az első negyedóra végén pedig Calhanoglu hatalmas bombája csattant a kapufán. Az Internazionale uralta a találkozót, a Milan harminc perc elteltével jutott el először a riválisa kapujához, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani.
   
Az első találatot szerző Dzeko a BL-elődöntők történetének második legidősebb gólszerzője lett Ryan Giggs mögött azzal, hogy 37 évesen és 54 naposan betalált.
   
A fordulás után próbált nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni a hazai csapat, de Dzeko révén megint az Inter került gólhelyzetbe. Fél órával a vége előtt szerkezetet váltott Stefano Pioli együttese, amely Tonali révén kapufáig is eljutott, de a vendégek magabiztosan őrizték meg kétgólos előnyüket a lefújásig.
 

MTI; Gondola
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó