Római tenisztorna - Marozsán tovább menetel
2023. május 11. 19:49

Marozsán Fábián remek győzelemmel bejutott a második fordulóba a római salakpályás tenisztornán.

nemzetisport/afp

A világranglistán 135. helyen álló Marozsán a selejtezőből került főtáblára, és élete első 1000-es kategóriájú versenyén szerepel az elitmezőnyben. Elsőként a francia Corentin Moutet (67.) várt rá, aki eleinte alig tanúsított ellenállást, és a Hajdúszoboszló SE sportolója álomszerű játékkal 6:0-ra hozta az első szettet.
   
A folytatás már kevésbé volt sima, egy-egy brékkel jutottak el a rövidítésig, melyben a magyar válogatott játékos négy (!) meccslabdát is elszalasztott, és a balkezes rivális kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban a 23 éves Marozsán rendezte a sorokat, 5:2-re ellépett, és 2 óra 4 perc elteltével már fogadhatta ellenfele gratulációját.

A 64 között a 32. kiemelt cseh Jiri Lehecka lesz Marozsán ellenfele.

Eredmény:

férfi egyes, 1. forduló a (64 közé jutásért):
---------------------------------------------
Marozsán Fábián-Corentin Moutet (francia) 6:0, 6:7 (8-10), 6:2

korábban:

női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Bondár Anna-Karolina Pliskova (cseh, 13.) 7:6 (7-5), 6:2     

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó