Az ukrán légierő objektumaira mért csapásról számolt be az orosz szóvivő
2023. június 24. 15:47

Nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel hajtott végre csoportos csapást az ukrán légierő rádiófelderítő központjaira és légi eszközeire a Kirovohrad megyében lévő Kanatove, valamint a Dnyipro repülőterén az orosz hadsereg - közölte a szombati hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok a támadást sikeresnek minősítette. Azt mondta, hogy pénteken, válaszul a Herszon megye és a Krím közötti csongari közúti híd elleni csapásra, a Hmelnyickij megyei Sztarokosztjantyiniv településen az orosz haderő megsemmisített egy Storm Shadow manőverező repülőgépeket tároló raktárt.
   
A Konasenkov által ismertetett beszámoló értelmében az ukrán fegyveres erők a donyecki régió déli részén és Zaporizzsja megyében, illetve Donyeck körzetében sikertelenül próbálkoztak támadással. Ennek eredményeképpen az első frontszakaszon több mint 170 katonát, valamint egyebek között három harckocsit, három gyalogsági harcjárművet, 12 páncélozott harcjárművet, egy francia gyártmányú CAESAR önjáró tüzérségi löveget és egy amerikai gyártmányú M777-es tarackot, a másodikon pedig több mint 245 katonát, és egyebek mellett egy páncélozott harcjárművet és két lőszerraktárt veszítettek.
   
Az érintkezési vonal többi pontján az orosz szóvivő szerint további több mint 170 ukrán katona esett el.
   
Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek szombaton a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Az Európai Parlament ne legyen bűnözők menedéke
    2023. február 9. és 11. között öt támadást hajtott végre egy külföldi állampolgárságú tagokból álló társaság Magyarországon. Hátulról rontottak rá emberekre, Őket egy meg nem valósult rendezvény résztvevőinek vélték. Különféle eszközökkel, köztük viperával és gumiborítású kalapáccsal brutálisan bántalmazták őket. A megtámadott kilenc ember közül négyen súlyos, öten könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Isten hozott, Barna
    Az egész futballvilág szorított Varga Barnabásért, csatárunk sikeres műtéten esett át. Ma kijöhetett a kórházból, és hazarepülhetett a gólkirály.
  • Terrorizmusfinanszírozás
    Az MNB-szabályozás bővíti a fokozott ügyfél-átvilágítás alá esők körét, egyebek közt a magas terrorizmusfinanszírozási kockázatot hordozó nonprofit szervezetekkel, a magas proliferációs kockázatot hordozó szervezetekkel vagy a stróman kockázatot hordozó, ám az ügyfélismereti beszélgetésben együtt nem működő tényleges tulajdonosú ügyfelekkel.
MTI Hírfelhasználó